Balkabağı nasıl soyulur? Bal kabağı soymanın püf noktaları nelerdir?

Kasım ayından itibaren en çok tüketilen sebze olan bal kabağı, en taze ve doğal satıldığı ayın başlangıcıdır. Kış mevsiminde bal kabağı tatlılar arasında hafif kıvamı ve sağlıklı bir seçim olması nedeniyle tercih edilmektedir.Peki, bal kabağı soymanın püf noktaları nelerdir? İşte, yanıtlar...

Yüksek miktarda potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum ve demir içeren bol lifli bir sebze olan bal kabağını tüketmek için en uygun zaman sonbahar ve kış mevsimidir. Balkabağı içinde bulunan vücuda yararları olan vitaminler sayesinde kanı temizler, kalorisi düşük posası bol bir sebze olduğu için sindirim sistemini düzenler. Aynı zamanda kilo vermeye yardımcı olan sebzelerden biridir. Tatlısından yemeğine kadar birçok farklı şekillerde yapılan balkabağını soyarken biraz zorlanabilirsiniz. Bal kabağının kabuğu çok sert olduğundan yapısına uygun olarak şekilde soyulması gerekmektedir. Bal kabağını soyması zordur ancak soyulmuş  hazır halde bulunan kabakların tüketilmesi sağlıklı olmamaktadır. Bal kabağının sağlığa etkilerini öğrenmek için tıklayın. Peki, bal kabağı soymanın püf noktaları nelerdir? En pratik bal kabağı soyma işlemi nasıl yapılır? Merak ettiğimiz kabak soyma haberi için sayfamızın içeriğine göz atınız.

BAL KABAĞI NASIL SOYULUR? PÜF NOKTASI NEDİR?

- Balkabağını seçerken yüzeyinin mat, sert ve gergin olmasına, lekesinin bulunmamasına, çatlaksız olmasına dikkat etmeniz gerekiyor. 

- Bal kabağını iyice temizleyiniz ve Kabuklarından çok fazla kesmeyiniz. Aksi taktirde kabağın vitaminini almış olabilirsiniz.

- Çatal yardımıyla bal kabağının bazı yerlerinden delikler açınız. İçeriye hava gitmesini sağlayınız.

Evde bal kabağı yapmanın pratik tarifi için haberimizin içeriğine göz atabilirsiniz.

- Bal kabağını 1 dakika süre içerisinde mikrodalga veya fırında ısıtınız. Isı deliklerden içeri geçerek kabuğun yumuşamasını sağlayacaktır. Rahatlıkla bal kabağını kesebilirsiniz.

Püf noktası: Bal kabağını seçerken turuncu bir renk olmasına özen gösteriniz. Doğal ve taze olduğuna işarettir.

İstanbul'un en iyi kitap kafeleri

İLİŞKİLİ HABER

İstanbul'un en iyi kitap kafeleri
Geleneksel Türk dekorasyonuyla ilgili bilinmesi gerekenler

İLİŞKİLİ HABER

Geleneksel Türk dekorasyonuyla ilgili bilinmesi gerekenler

BİR YORUM YAPIN 0