Evin emlak değerini artıracak pratik bilgiler

Bina vergilerinde bakanlıklar tarafından belli olan ve beyan edilen metrekare başına inşaat maliyet ücretinin haricinde arsa ve arsa payı gibi değerler dahilinde hesaplama yapılmaktadır. Peki bu gibi durumlarda evinize kazanç sağlamak için ne gibi yollara başvurulmalı ve ne gibi yollar izlenmelidir? İşte, yanıtlar...

Bir evi satmadan veya kiralamadan önce, o evin kimler tarafından seçileceğini tespit etmek, alıcıya göre düzenleme yapmış olmak ve onun göz zevkine ihtiyaçlarına uygun hale getirmek en mantıklı hareket olacaktır. Peki, evin emlak değerini artırmak için hangi yollar izlenmelidir? En ideal hangi yöntemlerle emlak değeri tespit edilir?

emlak değeri artırma

emlak değeri artırma

EVİN EMLAK DEĞERİNİ ARTIRMAK İÇİN NELER YAPILIR?

- Duvarların yeni boyanması taze ve görsel açıdan oldukça etkili bir görünüm olacağından evi boyatmaya özen gösteriniz.

- Temizlenmiş ve güzel kokan bir evin ilgi çekici görünmesi, çirkin ve kötü kokan evlere oranla daha avantajlı bir seçenek olduğundan, pis görünümlü bir ev yerine tertemiz, camları ve parkeleri parlayan bir evin alıcısı daha çok olacaktır.

- Ufak sorunlar haricinde evin tadilatının iyi yapılmış olması gerekir çünkü hiçbir alıcı eve verdiği ücretten ekstra bir ücret ödemek istemeyecektir. Evin tadilatında yapılması gereken bilgiler için sayfamıza göz atabilirsiniz.

Farklı dekoratif ayrıntılarla birçok alıcının ilgisini çekmek için son trend duvar kağıtları veya şık motifler kullanabilirsiniz. Birbirinden şık duvar kağıtları için sayfamıza göz atabilirsiniz.

- Evin en hijyenik ortamları olduğundan en fazla merak edilen, temizliğinde ve tadilatında emin olunmak istenen alanlardan biri tuvalet diğer ise banyodur. Bu alanları temiz tutmaya ve tadilatında gereken çözümü sağlamaya özen gösteriniz.

- Yeterli ışık alan evler daha ferah görünüme sahiptirler. Bu yüzden ilk tercih olarak "güneş alan bir ev mi? " sorusu ile karşılaşılmaktadır. Evin durumu güneş çok almayan bir konumda ise yeterli ölçüde aydınlatma sağlayarak bu sorunu rahatlıkla çözebilirsiniz.

BİR YORUM YAPIN 0