Sömestr ev temizliği nasıl yapılır? Sömestr temizliğine nereden başlanır?

15 tatile girilen haftanın başında yapılacak olan temizlik için nereden başlasam veya nasıl temizlesem gibi sorulara yardımcı olacağını düşündüğümüz en pratik temizlik taktiklerini sizlerle paylaşıyoruz. Peki, sömestr temizliği nasıl yapılır, sömestr temizliğine nereden başlanır? Detaylar haberimizde:

Ev temizliği, ailenizin huzuru ve iç mekanın ferahı için oldukça gerekli bir ihtiyaçtır. Bu temizliğin hafta sonları düzenli olarak yapılmasının haricinde bazı özel zamanlarda veya tatillerde de detaylı bir şekilde gerçekleştirmek gelenek haline gelmiştir. Kış mevsiminde  15 tatilin başlaması beraberinde akıllara 15 tatil temizliğini getiriyor. Peki en kolay sömestr temizliği nasıl yapılır? 15 tatil temizliği için yapılması gereken en pratik temizlik taktiklerini sizler için sunuyoruz.

Salı günü temizlik nasıl yapılır? Ev temizliğinde işinize yarayacak 5 pratik bilgi!İLİŞKİLİ HABERSalı günü temizlik nasıl yapılır? Ev temizliğinde işinize yarayacak 5 pratik bilgi!

15 tatil temizliği

15 tatil temizliği

15 TATİL TEMİZLİĞİNDE YAPILMASI GEREKEN TEMİZLİK TAKTİKLERİ

Kalorifer Temizliği

Kaloriferin temizliğinden başlayabilirsiniz. Kalorifer temizliği sizi ve çocuklarınızı soğuk havalarda oluşabilecek hastalıklara karşı korur. Çünkü tozların en sık biriktirdiği yerlerden biri kaloriferlerdir. Isındıkça havaya dağılan tozlarla mikrop kapmanız olası bir durum olabilir. Kalorifer filtrelerini temizlemeniz ideal bir zaman olacaktır.

Kalorifer temizliği nasıl yapılır

Kalorifer temizliği nasıl yapılır

Petek temizliği nasıl yapılır? Kombi havası nasıl alınır? Evde petek temizliği püf noktaları İLİŞKİLİ HABERPetek temizliği nasıl yapılır? Kombi havası nasıl alınır? Evde petek temizliği püf noktaları

Bilgisayar temizliği

Bilgisayarı prizden çekip soğuduğundan emin olduktan sonra temizlemeye başlayın. En çok toz ve pislik biriken bilgisayar parçaları mouse ve klavyedir. Bu aletlere sayısız kez dokunulduğu için, gelişi güzel dezenfekte etmek yerine klavyeyi ters çevirip üzerine hafifçe vurun. Böylelikle zamanla biriken pislikler aşağı düşecektir. Daha sonra sabunla yıkanmış bir bezle mouse ve klavyeyi silin. Bilgisayar ekranını da özel solisyon ile temizleyebilirsiniz.

Temizlik tüyoları

Temizlik tüyoları

Koltuk minderleri temizliği

- Evdeki koltuk minderleri çok sık yıkanmayan ve zor temizlenen bir diğer eşyalardır. Ancak hazır fırsat bulmuşken 15 tatilinde evdeki tüm minderleri temizleyebilirsiniz. Bunun için öncelikle elektrik süpürgesi ile minderlerin üzerindeki tozları çekin. Daha sonra kumaşın cinsine göre olabilecek ayarda çamaşır makinesinde yıkayın. Eviniz bu temizlikten sonra güzel ve hijyenik tertemiz görünecektir. 

Temizlik tüyoları

Temizlik tüyoları

Soba ve şömine temizliği

- Baca veya şömine temizliği meşakkatli bir iş olduğundan düzenli temizlik yapma aşamasında bazı aksaklıklar olabilir. Ancak hayati tehlikeyi önlediği için sağlık açısından oldukça önemli ve yapılması gereken bir temizliktir. Baca temizliği 15 tatilde yapılacak en ön sırada tutulması gereken bir temizliktir. Sobanın kapaklarını kapatın yanan ateşin üzerine bir çorba kaşığı karbonat atın. Bu işlem sayesinde boruların ve bacanın delikleri tertemiz olacaktır.

Temizlik tüyoları

Temizlik tüyoları

Kiler temizliği

- Kiler genelde evin az sıklıkta uğranılan yeri olması nedeniyle en tozlu ve çabuk kirlenen yeridir. Bu sebeple temizliğinin mevsimsel olması gerekebilir. 15 tatili bu temizliğin yapılması için doğru bir zaman olabilir. Kileri temizlemek için büyük boy çöp poşeti alarak son kullanma tarihi geçmiş yiyecekleri veya tüketmek istemediğiniz gıdaları da kilerde tutmak yerine atabilir veya gereksinim duyan birilerine vermek üzere ortamdan çıkarın. 

kiler temizliği nasıl yapılır

kiler temizliği nasıl yapılır

Sivilcelerin geçmesi için okunacak dua! Sivilce duası okunuşu ve anlamı

İLİŞKİLİ HABER

Sivilcelerin geçmesi için okunacak dua! Sivilce duası okunuşu ve anlamı
Yarıyıl tatilinde çocuklara özel eğlenceli yapımlar Türkiye’nin Dijital Platformu Tabii’de!

İLİŞKİLİ HABER

Yarıyıl tatilinde çocuklara özel eğlenceli yapımlar Türkiye’nin Dijital Platformu Tabii’de!

BİR YORUM YAPIN 0