Kozalak örgüsü nasıl yapılır?

Kışın en revaçta olan örme tekniklerinden biri kozalak örgüsüdür. Peki kozalar örgüsü nasıl yapılır? Sizler için kozalak örgüsünü en basit nasıl yapıldığını araştırdık. Haberin detayında kozalak örgüsüne dair her şeyi bulabilirsiniz.

Örgü örmeyle vaktini harcayan yabancı ünlüler arasında Julia roberts,Cameron diaz, Sarah jessia parker ve Julianna margulies olduğu bilinirken çam kozalağı yeleklerinin kışa özgü edası ve kışlık örgü modellerinde en trend model olarak giyinen model olmasıyla dikkatlerini üzerine çekiyor. Çam kozalağı yeleklerinin en pratik örme yöntemlerini sizlerle paylaşıyoruz.

ÇAM KOZALAK ÖRGÜ YAPILIŞI:

5 zincir çekiniz ve dördüncü zincire batarak delikler meydana getiriniz. Her model için 5 delik oluşturunuz. Sonraki sıralarda 5 zincir çekip ilk deliğe batarak, bir sonraki deliğe batarak 7 tane ikili kenarlık yapınız. Sonraki deliğe batırdıktan sonra tutunuz.

kozalak örgü yapılışı

kozalak örgü yapılışı

- 5 zincir çekerek arasına 3 delik yapınız. Sonra tekrar 7 adet ikili merdiven kenarlığı yapınız ve sonraki deliğe batarak, daha sonraki sırada aralarda 5 zincir çekip delikleri aynı şekilde yapmaya devam ediniz. 2 zincir çektikten sonra ilk boşluğa batarak 3 seferde çekilmiş dolguyu yapınız ve 2 zincir çekiniz.

kozalak örgü modeli

kozalak örgü modeli

Merdiven boşluğuna batarak 5 adet ikili kenarlık yapınız. Sonra 2 zincir çekip son boşluğun tepesine 3 defada çektiğimiz dolguyu uygulayınız. Sonraki sırada 5 zincir çektikten sonra ilk merdivenin tepesine bir dolgu oluşturunuz ve 2 zincir çekip 3 adet ikili merdiven ilave ediniz. 2 zincir çekip son merdivenin tepesine bir dolgu daha ekleyiniz.

tığ ile kozalak örgü yapımı

tığ ile kozalak örgü yapımı

Son aşamalarda 5 zincir çekip ilk merdiven kenarlık tepesine bir dolgu uygulayınız ve 2 zincir çekerek bir kenarlık yaptıktan sonra 2 zincir çekip son dolguyu oluşturunuz. Son aşamada orta kısım için kenarlığın tepe bölgesinde dolguyu yapıp bitiriniz. Bundan sonraki modelleri iki modelin ortasına gelecek ayarda ayarlayarak takip ediniz.

kozalak örgü

kozalak örgü

KOZALAK ÖRGÜ VİDEOLU ANLATIM

Örgüye nasıl başlanır? Kolay ilmek atma yöntemi

İLİŞKİLİ HABER

Örgüye nasıl başlanır? Kolay ilmek atma yöntemi
Mutfağınızda oturma alanı oluşturacak  dekorasyon önerileri

İLİŞKİLİ HABER

Mutfağınızda oturma alanı oluşturacak dekorasyon önerileri
2019'un en şık küvet modelleri

İLİŞKİLİ HABER

2019'un en şık küvet modelleri
Ahududu örgü en kolay nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Ahududu örgü en kolay nasıl yapılır?

BİR YORUM YAPIN 3

Didem 5 yıl önce

Sisle zincir çekilmez dalgami geciyorsunuz

Toplam 1 beğeni

Filizzz 5 yıl önce

Bu kadarda olmaz şişle yapılan örneği tığla yapılıyor gibi anlatıyorsunuz

Toplam 1 Beğeni

Halide 5 yıl önce

Siz nasıl örgü öğretiyorsunuz öğreninde gelin şişle örülen modele tığ diyorsunuz yapmayın lütfen

Toplam 1 Beğeni