Pratik ahşap masa yapımı

Dayanıklı, sağlam, tamir edilebilir, yeniden kullanılabilir, oldukça hijyenik olan ahşap, yapısına göre uygun olmayan mekanlarda bile uzun ömürlü olmasıyla bilinir.

Rutubetten sonra diğer önemli  bir etken de sıcaklık olabilir. Ortam değişikliği ağaç için fayda sağlamamaktadır. Çok sıcak ortamdaki ağaç duruma göre alışkanlık gösterir. Soğuğa maruz kalırsa ağaç yorulur ve çatlamalar başlayacaktır. Ahşap malzemeden herhangi bir eşya yapmadan önce ahşap bakımı ve kullanım şartlarını bilmek gerekir. Ahşap masa yapmanın pratik yöntemleri nelerdir? Ahşap masa kullanımında  bilinmesi gereken belli başlı püf noktalar hangileridir?

Ahşap masa kullanımı

Ahşap masa kullanımı

AHŞAP MASA YAPIMINDAKİ PRATİK BİLGİLER:

Masayı monte edeceğiniz bölgeyi tespit ediniz ve buna göre bir masa kombin ediniz. Boyutları, konuma göre ayarlayınız.

- Masanın üstü, kullanım alanı olacağı için büyük olmalıdır. Masanın ayak kısımları, çocuğunuzun yaşı artıkça ilave edilebilir, bu nedenle masanın üstünü mümkün olduğunca büyük açıyla kesebilirsiniz. 

Masanın üstünü dayanıklı bir tahtadan marangoz yardımıyla kestirebilir veya evde testere yardımıyla kesebilir daha sonra zımpara uygulayabilirsiniz.

- Tahtayı seçerken sevdiğiniz bir ahşap rengi seçmeniz masayı uzun ömürlü kullanım açısından da ideal bir tercih olabilir.

parlak ahşap masa

parlak ahşap masa

Masanın üstü için kesilen tahtayı, ters çeviriniz ve vida için delik açınız. Ayakları güzelce zımparaladıktan sonra, her bacağı tek tek monte ederken tornavida kullanabilirsiniz. 

Astar uyguladığınız masayı, ahşap boyası ve düzgün fırça hareketleri yaparak boyama yapınız.

Püf noktası: Tahtanın üzerindeki kıymık varsa zımparalama işlemini kuvvetli bir şekilde yapınız.

2019 yılının trend desenleri ile nevresim takımları

İLİŞKİLİ HABER

2019 yılının trend desenleri ile nevresim takımları
Asimetrik masa ve sehpa tasarımları

İLİŞKİLİ HABER

Asimetrik masa ve sehpa tasarımları

BİR YORUM YAPIN 0