Patlıcanların çok fazla yağ çekmemesi için ne yapılır?

Patlıcan çeşitli yemek seçenekleriyle bir çok ailede tercih edilen favori yiyecektir. Patlıcan kızartması yapılırken zeytinyağ konulması, patlıcanların fazla yağ çekmesine neden olmaktadır. Bunun için yapılması gereken bir kaç pratik çözüm önerilerini sizler için sıraladık. Peki, patlıcan kızartması yapılırken yağı çok çekmemesini sağlayacak yöntemler nelerdir?

Patlıcan ile yapılan yiyeceklerin arasında; közlenmiş patlıcan, patlıcan salatası, patlıcan kızartması, patlıcan musakka ve türlü yemeği gibi çeşitler sofralardaki yerini alıyor. Kış aylarının tercih edilen kızartması olan patlıcan, çok fazla yağ çekmesinden dolayı sıkıntılara yol açabiliyor. Peki, patlıcanın çok yağ çekmesini önlemek adına izlenecek pratik yöntem ne olmalıdır? Merak edilen bu sorunun yanıtı için haberimizin içeriğine göz atınız.

PATLICANLARIN FAZLA YAĞ ÇEKMEMESİ İÇİN NE YAPILMALI?

Patlıcanları soyma işleminden sonra 10 dakika kadar kristalli tuzlu suda bekletmeye özen gösteriniz. Bu uygulama sayesinde patlıcanlar kararma yapmayacak ve fazla yağ çekmesi gibi bir durumla karşılaşılmayacaktır.

Patlıcanların yağ çekmemesi için ne yapılmalı

Patlıcanların yağ çekmemesi için ne yapılmalı

- Kızartma yağına bir miktar elma sirkesi koymanızı tavsiye ediyoruz. Elma sirkesi sayesinde patlıcanların yağlı olmasını ve yeteri ölçüde yağ çekmesini sağlamış olabilirsiniz.

Patlıcan kızartmasında elma sirkesi kullanımı

Patlıcan kızartmasında elma sirkesi kullanımı

- Patlıcanların kabuklarını kalın soyunuz ve üstünü yeteri miktarda tuzlayınız. Üzerilerine kağıt havlu seriniz ve su bardağı ile hafif basınç uygulayarak eziniz. Fazla yağın dışarı atılmasına neden olacak. Kağıt havlu ise fazla yağı içine çekecektir.

- Karnıyarık yaparken çok yağlı olmamasına itina etmek isterseniz patlıcanları bütün olarak kızartmalı, başlarını ve sonlarını kesmemelisiniz. Başlarını ve sonlarını keserseniz patlıcanların içine çok fazla yağ dolacaktır.

Karnıyarık yapmanın püf noktası

Karnıyarık yapmanın püf noktası

Patlıcanları soyma işleminden sonra 10 dakika kadar limonlu suda bekletmeye özen gösteriniz. Bu uygulama sayesinde patlıcanlar kararma yapmayacak ve fazla yağ çekmesi gibi bir durumla karşılaşılmayacaktır.

Patlıcan kızartmasının püf noktaları

Patlıcan kızartmasının püf noktaları

BİR YORUM YAPIN 2

Şafak 2 yıl önce

Patlican kızdırdıktan sonra bir kevgir ile alınır ve bir tencerede fokur fokur kaynayan suya 1 saniye batırılıp çıkarılır. Ardından suyunu süzmesi için metal elek üzerinde bekletilir. Bu sayede patlıcan kızartması yağdan arındırılır.

Toplam 2 beğeni

Fatma 2 yıl önce

Masterchef de aynı tavsiyede bulunuldu

Toplam 0 Beğeni