Beton zemin temizliği nasıl yapılır?

Beton zemin, boya eşyaları satılan yerlerden temin edebileceğiniz renkli veya şeffaf kaplama boyası ile boyanmış eşyadır. Son dokunuşları yapılmadığı takdirde çabuk kirlenir.

Beton yapısı gereği çabuk ısınan ve çabuk soğuyan bir maddedir. Beton zeminler ne kadar sıklıkla kullanılırsa o kadar çabuk kirlenir. Düzenli ve doğru bir temizlik uygulanması kirin ve tozun gözle görünür halde olmamasına da fayda sağlayabilir. Beton zeminleri için hazırladığımız bir kaç pratik bilgi sayesinde kirli beton zeminden eser kalmayacak. Peki, beton zeminler için hangi yöntemler izlenir?

BETON ZEMİN TEMİZLİĞİ NASIL OLMALIDIR?

- Beton terası olan evlerde veya beton merdivenli mekanlarda zeminler ıslak bırakıldığı zaman yeşilimsi renkte küfler oluşmaktadır. Bu küfleri temizliği için yeterli miktarda su ve çamaşır suyunu karıştırıp küflerin üzerine dökünüz. Bir süre beklettikten sonra fırça yardımı ile temizleyebilirsiniz.

Beton zemin bakımı

Beton zemin bakımı

- Beton zeminin üzerine süt sıçramış ise önce nemli temiz bir bez ile bölgenin olduğu yeri siliniz. Daha sonra yarım kase miktarında çamaşır sodası ve sıcak suyu karıştırarak bölgenin üzerine dökünüz. Bir süre bekledikten sonra fırça yardımıyla temizleyiniz.

- Beton zeminin en çok maruz kaldığı bir diğer leke ise yağ lekesidir. Beton yağ lekesi sıçradığı takdirde 6 adet gazete kağıdını ıslatınız ve gazete kağıtlarını yağın üzerine bastırınız. Üzerine sert bir cisim koyabilirsiniz. Gazete kağıdı yağı emdikten sonra bölgeyi temizleyerek işlemi sonlandırabilirsiniz.

Şiş ile Karahindiba nasıl örülür?

İLİŞKİLİ HABER

Şiş ile Karahindiba nasıl örülür?
Ailelere uygun ev tasarımları nasıl olmalıdır?

İLİŞKİLİ HABER

Ailelere uygun ev tasarımları nasıl olmalıdır?
2019 oynar başlık koltuk takımları

İLİŞKİLİ HABER

2019 oynar başlık koltuk takımları

BİR YORUM YAPIN 0