Şiş ile Karahindiba nasıl örülür?

Çocukken çok fazla haşır neşir olunan Karahindiba çiçeğinin örgü model çeşitleri başta Rusya olmak üzere bir çok ülkede tercih ediliyor. Türkiye'de de bir çok bayanın örgü modelleri arasında tercih ettiği bu modelin örgü detayı anlatımını sizler için sunuyoruz.

Karahindiba örgü modeli son zamanlarda bir çok ünlünün üzerinde görülen favori örgü desenlerinin arasında yer almaktadır. Görüntüsünün güzelliği kadar örülmesi de kolay olan karahindiba örgü modelinin yapılış aşamalarını sizler için hazırladık. Karahindiba örgü nasıl yapılır? Şiş ile karahindiba örgü modelinin pratik uygulanışı nasıl yapılır? Haberimizin içeriği için sayfamızı takip ediniz. 

Karahindiba örgü modeli

Karahindiba örgü modeli

ŞİŞ İLE KARAHİNDİBA ÖRGÜ YAPIMI

- Bu modelin diğer örgü modellerinden en büyük farkı, 3 sıralık bir hazırlık aşaması olmasıdır. Bu aşamada 1 kenar ilmeği 2 ilmek düz, ipi öne alarak 1 ilmeği örmeden alınız ve sıra sonuna kadar devam ediniz ve 1 kenar ilmek ile bitiriniz.

- 1 kenar ilmeği 2 ilmek ters, sıradaki 1 düz ilmeğin içinden 5 ilmek örünüz. 2 ilmek ters, 1 ilmek düz ve sıra sonuna kadar devam edip 1 kenar ilmek ile sonlandırınız.

-1 kenar ilmeği 2 ilmek düz, ipi öne çekip 1 ilmeği örmeden alınız. 2 ilmek düz, 5 ilmek ters sıra sonuna kadar devam ediniz ve 1 kenar ilmek ile bitiriniz.

- 1 kenar ilmeği, 2 ilmek ters, 5 ilmek düz, 2 ilmek ters, 1 ilmek düz yaptıktan sonra sıra sonuna kadar devam ederek 1 kenar ilmek ile sonlandırınız.

- 1 kenar ilmeği 2 ilmek düz, ipi öne alarak 1 ilmeği örmeden çekiniz. 2 ilmek düz, 5 ilmek ters alarak sıranın sonuna kadar devam ediniz ve 1 kenar ilmek ile bitiriniz.

1 kenar ilmeği 2 ilmek ters ördükten sonra sıradaki 5 düz ilmeğin ilk 2 ilmeğini örmeden sağ şişe alınız, geri kalan 3 ilmeği birlikte düz ördükten sonra daha önce örmeden aldığınız 2 ilmeği üstünden geçiriniz, 2 ilmek ters, 1 ilmek düz yaparak sıra sonuna kadar devam edip 1 kenar ilmek ile sona erdiriniz.

- Son aşamada 1 kenar ilmeği 2 ilmek düz, ipi öne alarak 1 ilmeği örmeden aldıktan sonra sıra sonuna kadar devam ediniz ve 1 kenar ilmek ile bitiriniz ve istediğiniz boyuta gelene kadar uygulamayı takip ediniz.

Ev dekorasyonunda farklı desenler nasıl kombinlenir?

İLİŞKİLİ HABER

Ev dekorasyonunda farklı desenler nasıl kombinlenir?
Beton zemin temizliği nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Beton zemin temizliği nasıl yapılır?
Akide şekeri nasıl muhafaza edilir?

İLİŞKİLİ HABER

Akide şekeri nasıl muhafaza edilir?

BİR YORUM YAPIN 0