Enginar nasıl soyulur? Enginar soymanın püf noktaları...

Devedikeni familyasından olan Enginar, çok yönlü bir besin kaynağıdır. Bağışıklık sisteminden sindirim sistemine kadar bir çok rahatsızlığa iyi gelmektedir. Yaz sebzesi olan enginarın yenilebilir tarafı, çiçeklenmeden önce kafasındaki tomurcuktur. Çiçeklendikten sonra sert ve neredeyse yenmez hale gelmektedirler. Peki, enginar soymanın püf noktaları nelerdir? İşte, enginar ile alakalı bilinmesi gerekenler...

Güçlü bir lif kaynağı olan enginarın, yemeği, salatası, turşusu ve hatta tatlısı bile yapılmaktadır. Düzenli tüketildiğinde sindirim sağlığını geliştirmede katkı sağlayan etkileri vardır. Haşlanmış bir boy enginarın kalorisi yaklaşık 64 kalori olduğu bilinmektedir. Enginar görüntüsü nedeniyle zor soyulduğu tahmin edilebilir. Ancak enginarı soymanın pratik yöntemlerini sizler için derledik. Enginar en kolay ve pratik yolla nasıl soyulur? Merak ettiğiniz yanıtlar için haberimize göz gezdiriniz...

Enginar nasıl soyulur

Enginar nasıl soyulur

ENGİNAR NASIL SOYULUR?

- Bir kaba su doldurunuz ve içine yarım limon sıkınız. Bu enginarın kararmasını engelleyecektir. Ayrıca geri kalan yarım limonu da kullanabilirsiniz.

- Keskin bir bıçak seçiniz. Enginarın baş tarafından üçte birlik kısmını kesiniz. Yapısı sert olduğundan dikkatlice kesiniz.

Enginar soyma

Enginar soyma

Sap kısmının üzerini tıpkı havuç soyar gibi rende yapınız. Altından çıkan beyaz kısmı yiyebilirsiniz. Yenebilir bir tatta olması taze olduğu anlamına gelmektedir.

- Enginarın içerisinde tüylü çiçekli kısım bulunmaktadır. Onu bir kaşık yardımıyla kazıyarak çıkarabilirsiniz.

- Dışındaki kalın yaprakları temizlemeniz daha yumuşak bir tat olmasına yardımcı olacaktır.

Enginar soyma yöntemi

Enginar soyma yöntemi

- Enginarı pişirene kadar limonlu suda bekletiniz. Daha yumuşak kıvamlı ve lezzetli olacaktır.

- Fırında enginar pişireceğiniz zaman tepsiyi yağlayınız ve sarımsak dişleri koyarak da enginar yemeğinize tat katabilirsiniz.

Enginar nasıl soyulur

Enginar nasıl soyulur

Uyarı: Enginarın içi dışını kararmaması için limon kabuğuyla ovma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Enginar kesmek

Enginar kesmek

- Enginarın yapraklarını büyük boy makas yardımıyla da rahatlıkla kesebilirsiniz. Pratik bir soyma yöntemi olacaktır.

enginar soymanın püf noktaları

enginar soymanın püf noktaları

ENGİNAR SOYMANIN PÜF NOKTALARI;

Pişme işlemi bittikten sonra yeterli miktarda dereotu ve limon suyu ekleyerek renginin beyazlaşmasına fayda sağlayabilir ve kıvamına lezzet katmış olabilirsiniz.

BİR YORUM YAPIN 0