Pratik çeyizlik dantel yapımı

Çeyizlik danteller özellikle genç kızların ilgisi çekmektedir. Eski zamanlara rağmen çok kullanılmama da geleneksel bir parçadır. Çeyizlik dantel yapımı nasıl yapılır? Pratik yöntemle dantel yapılışı bugünkü yazımızda bulabilirsiniz.

Çeyizlik dantel çeşitleri her dönem olduğu gibi bu dönem de birbirinden farklı emsaller ile karşınıza çıkıyor. Dantel modellerinin genellikle pratik ve zarif örnekleri en çok beğenilen dantel seçenekleri arasındadır. Birçok ev eşyası dantellerle birlikte uyum içerisinde kullanacağınız seçimler dahilinde olabilir. Çeyizlik dantel nasıl yapılır? Pratik ve zarif halka dantel işlemesi için hangi yöntemler izlenilmelidir? Haberimizin içeriğine göz atınız.

Çeyizlik dantel modelleri

Çeyizlik dantel modelleri

HALKA DANTEL İŞLEMESİ

- ilk aşamada yapacağınız adım zincir düğümü için uygun dantel ipliğini hazırlamanız olacaktır.

- İkinci aşamadaysa oluşturduğunuz halkanın iç kısmından bir ilmek alarak örmeye devam ediniz.

Dantel modelleri

Dantel modelleri

- Üçüncü aşamada bir kez sık iğne yaparak ilerledikten sonra bir zincir çekiniz ve devam ediniz.

- Dördüncü aşamada halkayı geçireceğiniz bir aparat bulmanız gerekmektedir. İlmek uzatılarak aparata geçiriniz. (cetvel gibi bir malzeme olabilir)

Dantel modelleri

Dantel modelleri

- Beşinci aşamada bir ilmek aldıktan sonra sık iğne ile örmeye devam ediniz. İlmeği uzatarak aparata geçiriniz. Toplamda 35 ilmek sağladıktan sonra ilmekleri aparattan çıkarınız.

- Altıncı aşamada bir ilmek içinden bir ilmek alınız ve sık iğne yapınız. Bir zincir çektikten sonra ikinci ilmeğe geçiriniz.

- Yedinci aşamada ikinci ilmek aynı şekilde bir sık iğne yapılır ve bir zincir çektikten sonra üçüncü ilmeğe geçiriniz.

- Sekizci aşamada gözlem yaparak ilerleyiniz. İlmekler bitene kadar işleme devam ediniz. 

- Halkalar istediğiniz boyuta gelene kadar örme işlemine devam ediniz. ( Ortada kalan iplikleri çekerek halkayı oluşturabilirsiniz)

Ekonomik klima kullanımı hakkında bilinmesi gerekenler

İLİŞKİLİ HABER

Ekonomik klima kullanımı hakkında bilinmesi gerekenler

BİR YORUM YAPIN 1

derya 4 yıl önce

yillardir dantel orerim ama bu tariften hic bisey anlamadim daha anlasilir olursa mesela resimli daha faydali olur teşekkürler