Sert poğaça nasıl yumuşatılır?

Hamur işi, Türk mutfağında önemli bir yeri olan seçenek olarak bilinmektedir. Oldukça severek tüketilen hamur işlerinin arasında çeşitlilik açısından geniş bir yelpazede karşımıza çıkıyor. Poğaçalar hamur işi çeşitliği arasında en temel örnek olarak gösterilir. Kısa sürede sertleşen poğaçalara karşı nasıl bir yöntem izlenmelidir? Poğaçalar sertleştiğinde nasıl yumuşatılmalıdır? Cevabı yazımızda.

Yapılan araştırmalara göre; hamur işi gıdaların arasında en çok tüketilen çeşitlerinden poğaça olarak kabul edilmiştir. Ancak poğaça yaparken çok özen gösterilmesi gerekir. Yumuşak kıvamda olması istenilen poğaçalar sadece kullandığınız malzemelerden kaynaklı sert ve bayat bir hale dönüşebilir. Bu durumda yapmanız gereken detayları yazımızda bulabilirsiniz.

SERT POĞAÇALAR NASIL YUMUŞAR?

- Nemli bir bez kullanarak poğaçaları yumuşatabilirsiniz. Poğaçaların soğumasını beklemeyiniz vakit kaybetmeden poğaçaların üzerini nemli bir bezle kapatınız. Nem yumuşamasına neden olacaktır.

- Tavanın içerisine 2 ile 3 damla su ilave ederek sertleşmiş poğaçayı tavanın içerisine koyunuz ve suyu içerisine çekerek yumuşamasını sağlayınız.

- Sertleşmiş poğaçaları bir poşetin içerisine yerleştiriniz ve buzluğa koyunuz. Donduktan sonra buzluktan çıkarınız. Buzlar çözüldükten sonra tavada veya tost makinesini üzerine basarak yumuşamasını sağlayınız.

Sert poğaçalar nasıl yumuşar

Sert poğaçalar nasıl yumuşar

- Sert poğaçaların üzerini sudan geçiriniz. Cam tabağa yerleştirip mikrodalgaya koyunuz. Mikrodalgada ısınan poğaçalar yumuşayacaktır. ( Ayarlamayı duruma göre yapınız)

BİR YORUM YAPIN 4

Leyla 2 yıl önce

Merhaba ben köpeğim terit'e mama yedirmeye dalmışım ve mikrodalga daki poaça çok sert olmuş bende bu yöntemi gördümmmm çok güzel oldu teşekkurle çok pofidik bayıldımmmmmmmm.....

Emine 4 yıl önce

Önce buzluğa kaldırıp yenileceği zaman bir iki dakika suda bekletip tost makinasının düşük ayarında ısıtmak yumuşacık yapıyor.

Toplam 5 beğeni

Sesizlik 2 yıl önce

Nasıl suda bekletiyorsun poğaçayi

Toplam 0 Beğeni

Leyla 2 yıl önce

evet haklısınız

Toplam 0 Beğeni