Çin iğnesi nakışı nedir? Nasıl yapılır?

Çin iğnesi, her türlü kumaş üzerine işlenen bir örnek modelidir. Çin'de yaygınlaşan bu tür Türkiye'de de bir çok kültürde benimsenen bir model halini almıştır. Çin iğnesi nakışı nedir? Nasıl yapılır? Yanıtı detaylarımızda...

20.yüzyıllarda kullanılan Kanaviçe, Anadolu'da yaygınlaşan bir model olup astar ile kullanılırken, Çin iğnesi doğrudan kumaşın üzerine işlenmektedir. Modeli kumaş hem çizerek hem de kafanızdan tasarım oluşturarak da yapabilirsiniz. Tüm kalıpları aynı anda oluşturmanın yanı sıra ayrı ayrı da yapabilirsiniz. Oldukça pratik olan çiğ iğnesi nakışı nasıl yapılır? Pratik anlatım ve detaylı içerik için haberimizi takip ediniz.

Çin İğnesi nasıl yapılır?

Çin İğnesi nasıl yapılır?

ÇİN İĞNESİ YAPILIŞI

- Çin iğnesi yapılışı için öncelikle bir kalıp oluşturmaya başlayınız. Kalıp modelin taslağını oluşturmanız için size yardımcı olacaktır.

- Oluşturduğunuz kalıbın içerisini iğne vuruşları ile doldurunuz. Kalıbın içini iğne vuruşları ile doldurmak ikinci temel kuraldır.

El işi Çin iğnesi

El işi Çin iğnesi

- Tüm kalıpları (dış çizgileri) parça parça oluşturmak yerine birbirinden ayrı yapmaya özen gösteriniz.

- Çin iğnesini gösteren en gerekli aparat boncuklardır. Boncuk kullanırken dikkat edilmesi gereken özellik, modele uygun renk seçimi ve modele uygun ölçü ayarı olmalıdır.

Doğru ve uygun bebek bezi nasıl seçilir?

İLİŞKİLİ HABER

Doğru ve uygun bebek bezi nasıl seçilir?
Enfes pekmezli kek tarifi

İLİŞKİLİ HABER

Enfes pekmezli kek tarifi

BİR YORUM YAPIN 0