Lavanta çiçeği bakımı, çoğaltma ve evde nasıl yetiştirilir?

Bakımı kolay olan lavanta çiçeği, baharın yaklaşmasıyla güzel kokuları da beraberinde getirir. Yalnızca kokusu güzel olmayan lavantanın bilinmeyen bir başka mucizevi özelliği, virüslerin düşmanı olması. Peki, lavanta çiçeğinin bakımı için neler gereklidir? işte, yanıtlar...

Son zamanlarda koronavirüs nedeniyle vatandaşlar internette virüs nasıl yok edilir? sorusuna yanıt arıyor. Bu sorunun üzerine sizlerle lavanta çiçeğinin bilinmeyen  özelliklerini paylaşmadan duramadık. Lavanta virüs ve bakterilere karşı çok savaşçı bir çiçektir. Hem çiçeği hem lavanta yağı, antiseptik, antiviral özelliklere sahiptir. Lavanta çiçekleri güneşi sevmelerinden dolayı güneşli ortamda bakılmaları gerekmektedir. Çok fazla suya ihtiyaç duymayan lavanta çiçeği Mart ayından mayısın sonuna kadar ılıman bir hava koşullarında dikimi yapılması gerekmektedir. Yatıştırıcı kokuya sahip olmasından dolayı oda kokusu olarak da kullanılan lavanta çiçeği nasıl yetiştirilir? Bakımı nasıl yapılır? Mucizevi bu çiçeğin bakımı için pratik ve kolay yöntemleri nelerdir? Haberimizin yanıtı sayfanın içeriğinde...

Lavanta bakımı

Lavanta bakımı

LAVANTA ÇİÇEĞİ BAKIMI

- Lavanta çiçeği yalnızca ekildiği ilk sene fazla miktar suya ihtiyaç duyabilir. Ekildiği ilk seneler düzenli miktarda su vermeye özen gösteriniz.

- Lavanta saydam olduğu sürece toprak ayırt etmeden neredeyse her toprakta yetişmektedir. Kireçli toprakları tercihen daha çok sevmektedir.

Lavanta çiçeği bakımı

Lavanta çiçeği bakımı

- Gübrenin ilavesi dikim yılı zamanındaki dikim ile başlamaktadır. Diğer zamanlarda ise ilkbaharın erken dönemlerinde yapılmaktadır.

- Lavanta güneş ışınlarını çok sever. Çiçek açması da güneş ışınlarını ne kadar aldığı ile doğru orantılı olmaktadır.

- Lavanta çiçekleri soğuğa dayanıklı değildir. Bu nedenle soğukta bırakılmaması gerekmektedir. Sıcak ve güneş gören mekanlarda bakımı ve dikimi yapılmalıdır.

VİRÜSLERİ YOK ETMEK İÇİN LAVANTA YAĞI NASIL KULLANILMALI?

Boş bir sprey şişesinin içerisine su ve lavanta yağını karıştırarak el dezenfektanı olarak kullanabilirsiniz. Yağın organik olup olmadığına dikkat ediniz. Evde kendiniz lavanta yağını hazırlamak için ayrıntılı bilgiye sayfamızın içeriğine tıklayarak ulaşabilirsiniz. Lavanta yağı nasıl yapılır?

lavanta yağı nasıl yapılır

Evinizin köşe noktalarına, günlük kullanımın yoğun olduğu bölgeleri lavanta yağı damlatılmış bir bezle silerek yağ sayesinde bölgeleri dezenfekte edebilirsiniz. Böylelikle evdeki bakterilere karşı bariyer kurmuş olacaksınız. Parkeleri suyuna lavanta yağı sıkılmış kova ile viledalayın. 

Boğazdaki bakteri oluşumunu önlemek için çayını da tüketebilirsiniz. Lavantayı kaynar suda 5 dakika demledikten sonra içiniz.

BİR YORUM YAPIN 0