Nane nasıl yetiştirilir? Nane nasıl kurutulur? Fırında kurutma yöntemi

İştahı açan ve bir çok faydası bulunan nane bitkisi, yemeklerde kullanımıyla hem değişik bir lezzet hem de yemeğin içeriğine sağlık katıyor. Evde saksıda nane ekmek yetiştirmek ve nane, maydanoz ve dereotu gibi bitkileri kurutmak isteyenlere özel, bilinmesi gerekenleri sizlerle paylaşıyoruz. Evde nane nasıl yetiştirilir? Evde nane, maydanoz ve dereotu nasıl kurutulur? İşte, yanıtlar...

Nane, salata ve yemeklere aromatik kokusu ve farklı lezzetiyle ayrı bir hava katmak için kuru veya taze olarak eklenebilir. Bunun yanı sıra son zamanlarda yemeklerden sonra favori içeceği olan nane çayı ise sindirimi kolaylaştırmak için tercih edilmektedir. Evde nane bitkisini kolayca yetiştirebilir, yemek ve salatalarda kullanımınızın yanı sıra nane yağını da kendiniz yapabilirsiniz. Saksıda nane ekmek yetiştirmek ve nane, maydanoz ve dereotu gibi bitkileri kurutmak isteyenlere özel, nane yetiştirmenin ve kurutmanın püf noktaları nelerdir? Mikrodalga fırında nane,maydanoz ve dereotu gibi bitkiler nasıl kurutulur? Evde nane nasıl yetiştirilir? Merak ettiğiniz yanıtlar için haberimizin içeriğine göz atınız...

Nane bitkisi bakımı

Nane bitkisi bakımı

MİKRODALGA FIRINDA NANE, MAYDANOZ VE DEREOTU NASIL KURUTULUR?

Naneleri iyice yıkayınız. Havlu bir kağıdın içerisine sarınız ve ıslaklığını emmesini sağlayınız. Daha sonra kuru bir zemine yaydığınız bitkileri burada suyun buharlaşmasını sağlamak için bekletiniz. Tamamen kuruyan  bitkileri pişirme kağıdının üzerine yayınız. 180 dereceye ayarlanmış mikrodalga fırında 30 saniye kadar ısıtınız. Isıtma işleminden sonra bitkileri kontrol ediniz.Yeteri miktarda kuru hale gelmişler ise fırını kapatınız. Kuru değillerse, tamamen kurumaları için kapattığınız fırının içerisinde kurumaya alacak şekilde bekletiniz. (5 dakika kadar beklemeye alabilirsiniz.)

Mikrodalga fırında nane nasıl kurutulur

Mikrodalga fırında nane nasıl kurutulur

NANE NASIL EKİLİR?

- Ekim için uygun zamanı bekleyiniz. Uygun zamanı beklemediğiniz sürece nane ekiminde başarılı olamayabilirsiniz.

- Ekim işlemi tohum veya fide kullanabilirsiniz. Nanenin köklerini toprağa ekmenin yanı sıra tohumu da toprağın derinlerine gömebilirsiniz.

nane nasıl yetiştirilir

nane nasıl yetiştirilir

- Tohumla ekim yaparken dikkatli olmanız gerekmektedir. Torf veya organik madde ile hazırlanan gübre kullanmaya özen göstermelisiniz.

- Naneyi ektikten bir ay sonra filiz vermeye başlar. Aşırı kolay bakımı olan nane bitkisini, bahçede veya balkonda uygun saksılara ekerek, düzenli sulama yapabilirsiniz ve kış süresince taze nane yapraklarından faydalanabilirsiniz.

NASIL KESİLİR?

nane ekme

nane ekme

Nane tüketmek istediğini zaman dalından makasla kesebilirsiniz. Dilediğiniz sayıda maydanoz sapını kesebilir ve düzenli bir bakım ile çoğalmalarını sağlayabilirsiniz.

Mutfak dolap kapakları değiştirmenin pratik yöntemleri

İLİŞKİLİ HABER

Mutfak dolap kapakları değiştirmenin pratik yöntemleri

BİR YORUM YAPIN 0