Oksitlenmiş metal ve aletler nedir? Nasıl temizlenir?

Oksitlenmiş metaller, evinizdeki metal eşyaların uzun ömürlü ve sağlıklı kullanımı için gerekli olmaktadır. Rutubet, nemden veya aşınmadan dolayı renk değiştiren, çürümeye yüz tutmuş eşyalarınızı korumak için oksitleme yapmanız için gerekli olan yöntemleri sizler için sıralıyoruz. Oksitlenmiş metal ve aletler nedir? Nasıl temizlenir? İşte, yanıtlar...

Oksitlenme nemli ve sulu ortamlardaki elektronik aletlerde daha fazla görülmektedir. Oksitlenme neme maruz kalan mekanlar da, elektronik cihazların (demir, lehim ve benzeri gibi) oksijene olan tepkimesi sonucu oluşan durumdur. Paslanma görülen bu cihazların bakımının düzenli yapılması gerekmektedir. Düzenli bakımı yapılmayan aletlerin zamanla çalışmaları engellenmektedir. Oksitlenmiş metal ve aletlerin temizliği nasıl yapılmaktadır? Oksitlenmiş aletlerin pratik ve kolay bakımı nasıl olmalıdır?

Oksitlenmiş eşyalar

Oksitlenmiş eşyalar

OKSİTLENMİŞ ALETLERİN BAKIMI

- Oksitlenen aletlerin bakımında cila kullanmak yerine temiz ve nemli bir bez ile ovalayarak silme işlemi yapınız.

- Ovalayarak silme işleminden sonra beze silikon kremi sıkınız. Tekrardan ovalayarak temizleyiniz. Metal eşyanızın parlamasını sağlayacak ve paslanmasına karşı koruma almış olacaksınız.

- Oksitlenmiş olan aletlerinizi temiz sabunlu bir bezle siliniz. Makine yağı, vazelin veya sıvı yağını geniş bir kabın içerisine koyduktan sonra içerisinde aletleri bir süre bekletiniz.

- Bir süre beklettikten sonra temiz bezle silme işlemini uygulayınız. Daha sonrasında mobilya kremi uygulayabilirsiniz.

İğne oyası nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

İğne oyası nasıl yapılır?

BİR YORUM YAPIN 0