Reçel yapmanın püf noktaları nelerdir? Portakal reçeli yaparken...

C vitamini ve lezzet deposu portakal, kış aylarının en sevilen meyvelerinin başında geliyor. Portakalın lezzetini reçel veya marmelat gibi besinlerde tadabilirsiniz. Peki, portakal reçelini yaparken nelere dikkat edilir? Portakal reçelinin püf noktaları nelerdir? İşte, yanıtlar...

Portakal reçeli yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli özellik taze olmasıdır. Reçel yaptıktan sonra şekerlenip, köpürmemesi için bilinmesi gereken belli başlı ayrıntılar vardır. Reçelin kıvamının su gibi olmaması için ise kıvamına pür dikkat olunması gereken noktalara vakıf olmanız, reçelin kalitesini ortaya çıkarmaya yetecektir. Kışın kahvaltıda tüketmenizi önerdiğimiz reçellerin başında portakal reçeli gelmektedir. Bol vitaminli bu reçeli yaparken dikkat etmeniz gereken hususlar nelerdir? Portakal reçelinin püf noktaları hakkında içeriğimiz için sayfamıza göz atınız...

Portakal reçeli nasıl yapılır

Portakal reçeli nasıl yapılır

PORTAKAL REÇELİ YAPMANIN PÜF NOKTALARI NELERDİR?

Köpüklerin reçelin kolay şekerlenmemesi için sürekli toplanıp tencereden alınması gerekir. Köpürmenin sona ermesi için ise reçelin pişmesine yakın içine bir çay kaşığı kadar tereyağı ilave ediniz. 

Portakal reçeli püf noktaları

Portakal reçeli püf noktaları

Soğuduktan sonra da akıcılığı sürüyorsa reçeli biraz daha kaynatmalısınız. Ancak soğuduğunda sertleşirse reçel olmuş demektir. Bunun için bir miktar limon suyu ilave edebilirsiniz. 

Reçel yapmanın püf noktaları nelerdir?

Reçel yapmanın püf noktaları nelerdir?

REÇELİN KIVAMI NASIL AYARLANIR?

Reçelin içerisine kıvamını ve yoğunluğunu çözecek miktarda sıcak su ekleyerek reçelin aşırı şekerli olma problemine ideal bir çözüm bulabilirsiniz. Diyabetik olan bir reçel alınarak yaptığınız çok şekerli reçel ile karıştırsanız elde ettiğiniz karışımda şekeri dengelenmiş bir reçel tadı oluşturabilirsiniz. Reçelin içine hafif tuz ekleyerek şeker oranını dengede tutabilirsiniz.

PORTAKAL REÇELİ NASIL SAKLANIR?

Portakal reçelini bilinen aksine büyük bir kavanoza koymak yerine küçük kavanozlara takdim ederek saklayınız. Bu yöntemle de şekerlenmenin önüne geçebilirsiniz.

Gülün antibakteriyel özelliği olduğundan vücudu mikroplardan arındırmaktadır. Reçel olarak yenmesi iltihapların önlenmesine de fayda sağlamaktadır. Gül ferah ve tazelik hissiyatı veren bir besindir. Gül reçeli yaparken gül yoğunluğunun şekerden daha fazla olmasına özen gösteriniz. Gül reçelinin püf noktaları nelerdir? Ev ortamında gül reçeli yaparken nelere dikkat edilmelidir? Pratik gül yapımı nasıl olmalıdır? Merak ettiğiniz yanıtları haberimizin içeriğinde bulabilirsiniz...

GÜL REÇELİ YAPMANIN PÜF NOKTALARI NELERDİR?

Gül reçeli yapmanın püf noktaları

Gül reçeli yapmanın püf noktaları

- ilk olarak gül yapraklarını tamamını köklerinden çıkarmaya özen gösteriniz. Temiz suda yıkayarak kirlerinden arındırınız.

Orta boy bir kabın içerisinde gül yapraklarını ve bir miktar ilave ettiğiniz toz şekerini ellerinizle ezmeye çalışın. Üzerini streç yaparak serin bir ortamda 1 gece bekletiniz.

Gül reçeli nasıl yapılır?

Gül reçeli nasıl yapılır?

- Serin ortamda bekletilen bu karışımı derin bir tencere içerisine alınız. Koymak istediğiniz diğer miktardaki toz şekerin üzerine limon suyu ekleyiniz.

- Kısık ateşte 20 veya 25 dakika kadar kaynamaya bırakınız. Karışım katı bir hal almaya başlayınca 5 dakika daha kaynatma işlemi yapınız.

Pratik gül reçeli yapımı

Pratik gül reçeli yapımı

Kavanoza reçeli dökünüz sonra kavanozun ağzını sıkıca kapatınız. Soğuduktan sonra kullanmaya başlayınız.

İnsan kemiklerinden yemek takımı yapıldı! Görenler hayrete düştü...

İLİŞKİLİ HABER

İnsan kemiklerinden yemek takımı yapıldı! Görenler hayrete düştü...

BİR YORUM YAPIN 0