Yatak altı nasıl temizlenir? Baza altı nasıl temizlenir Yatak temizleme önerileri

Yatak üzerinde bakteri taşımaya hazır ev eşyalarından biridir. Vücudun ısısı, teri ile sabit ısıda kalamayan yataklar, sıcak, ılık ,soğuk olarak ısı değişkenliği gösterir. Oldukça fazla kullanımı olan yatakları temizlemek için temel kuralların bilinmesi gerekmektedir. Yatak altı ve yatak temizliği nasıl yapılmalıdır? Baza altı nasıl temizlenir Yatak temizleme önerilerini sizler için paylaşıyoruz...

Yatak odası, günün en çok saatlerin geçirildiği ancak dekor olarak en az ilginin gösterildiği odalar arasında yer alıyor. Yatak odası denildiğinde akla dekor olarak bir yatak, kapağında muhakkak ayna olan bir giysi dolabı, bir makyaj masası ve halıdan oluşan bir kombin geldiğinden olsa gerek, genellikle yatak odaları depolama ve saklama alanları olarak düşünülüyor. Hal böyle olunca daha çok yer kazanmak ve daha çok eşyayı düzenleyebilmek için yüksek karyolalar değil, yerle bitişik bazalar tercih ediliyor. Yatak altında biriken tozların ve pisliklerin havalanması ile yataklar kolaylıkla kir tutabilir ve bakteri üretebilir. Sağlık açısından büyük önem taşıyan yatakların her daim temiz tutulması gerekmektedir. Yatak altları çoğu zaman yatağı yere yakınlığı nedeniyle kolaylık silinemeyen bölgeler olarak bilinir. Yatak altını temizlemenin pratik ve kolay yöntemlerini sizler için paylaşıyoruz. Yatak altı ve yatak temizliği nasıl yapılır? Baza temizliği nasıl yapılır, Yatak altı temizliğinde izlenecek yöntemler nelerdir?

Yatak altı nasıl temizlenir

Yatak altı nasıl temizlenir

YATAK TEMİZLİĞİ VE YATAK ALTI BAKIMI

- Yatak temizliğinde önemli olan ilk kural yataktan kalktıktan sonra yatak örtüsünün havalandırılması olmalıdır. 

- Yatak örtüsüyle yatağı kapatmadan pencereyi açınız. Yaklaşık 5 dakika veya daha fazla havalanmasını sağlayınız. Bakteri birikmemesi için ideal yöntemlerden biri olarak bilinmektedir.

- Antibakteriyel jel dolu olan bir sprey şişesini yatağınızın üzerine sıkınız. (Örtü açık olduğu zaman)

- Karbonatlı su karışımı dolu olan bir sprey şişesini yatağınızın üzerine sıkınız. (Örtü açık olduğu zaman)

Yatak altı temizliği

Yatak altı temizliği

- Yatak altını temizlemek de zorluk yaşıyorsanız, uzun bir sopa yardımıyla üstesinden kolaylıkla gelebilirsiniz. 

- Nemli temiz bir bezi (pamuklu olması tercihen) uzun sopaya dolayınız ve yatağın altında gezdiriniz. Pislikler geçene kadar işleme devam ediniz.

- Yatak altındaki tozlardan yalnızca elektrik süpürgesinin borusunu kullanarak da kurtulabilirsiniz.

Baza altı temizliği

Baza altı temizliği

Not: Yatak altını sileceğiniz nemli beze bir miktar sirke dökmeniz yatak altında oluşan bakterilerin ölmesine neden olacaktır. 

BİR YORUM YAPIN 0