Çiçeklerin canlanması için ne yapılmalı?

Belli mevsimlerde bitki bakımı oldukça önemlidir. Bakım mevsimi geçen çiçeklerin ömrü kısaltmış olunduğu kadar, verim beklemek de doğru bir yaklaşım olmayabilir. Çiçek bakımındaki doğa öneriler nelerdir? Evde hazırlanan doğal bakım önerilerini sizlerle paylaşıyoruz.

Çiçeklerin doğası gereği doğallıktan türeyen her türlü bakımı kabul etmektedir. Gündelik hayatta kullanılan besin veya bazı eşyaları atmak yerine ev bitkinize yararlı bir bakım kürü haline dönüştürebilirsiniz. Evde doğal bakım kürü nasıl yapılır? Çiçekleri canlandırmak için gerekli bilgiler nelerdir? Pratik ve kolay bakım önerilerini sizler için sıralıyoruz...

Bitki bakımı

Bitki bakımı

BİTKİ BAKIMI VE DOĞAL KÜR YAPIMI

- Yumurta haşladığınız zaman suyu dökmek yerine bekletiniz soğuyunca bir şişeye boşaltınız. Yumurta suyu ile çiçeğinizi düzenli olarak sulamaya devam ediniz. Vitamin kazanmasına ve toprak küflerinin engellemesinde fayda sağlayacaktır.

- Eskiyen metal veya tahta kaşığı bitkinin toprağını havalandırmak için kullanabilirsiniz. Toprağı düzenli olarak havalandırmak çiçeği sevindirecektir.

Bitki bakımı önerileri

Bitki bakımı önerileri

Çivi, yüzük, para gibi metal eşyaları atmak yerine toprağın dibine gömebilirsiniz. Pastan vitamin kaynağı alan toprak verimi de artıracaktır.

- Potasyum ve fosfor bakımından zengin olan muz kabuğunu kurutup toprağa ekebilirsiniz.

- Gübre ekmek isterseniz, çiçeği kökünden dağıtmadan havaya kaldırmaya özen gösteriniz. Yeterli miktarda gübreyi veya organik toprağı diplere baskı yaparak yaydıktan sonra kökü içe doğru bastırıp üzerine kendi toprağını ilave ediniz.

Örme kumaş dokuma kumaş farkı

İLİŞKİLİ HABER

Örme kumaş dokuma kumaş farkı
Kurumuş harç nasıl temizlenir?

İLİŞKİLİ HABER

Kurumuş harç nasıl temizlenir?

BİR YORUM YAPIN 0