Evde çim adam yapmanın püf noktaları

Zamane modası olan Çim adam, içi toprak dolu kafa şeklinde şirin bir ev aksesuarı olarak kullanılır. Bol su verildiğinde kafa kısmının çimlendirilmesi gerekmektedir. Çim adam nasıl yapılır? Çim adamın pratik yapımı nasıldır? İşte, yanıtlar...

Çim adam, çocukluk yıllarını hatırlatan eğlenceli ve sevimli pratik bir el becerisidir. Günümüzde hala daha çim adamları evin çeşitli yerlerinde kullanılmaktadır. Bununla beraber çim adamı hediyelik eşya mağazalarında da elde edebilirsiniz. Çim adam yapımı nasıl olmalıdır? Yapımında kullanılması gereken malzemeler nelerdir? Çim adam pratik kullanımını sizlerle paylaşıyoruz.

Çim adam yapımı

Çim adam yapımı

ÇİM ADAM YAPIMI

Çim adam yapımına kadın naylon çorabı, talaş ve çimi hazırlayarak başlayabilirsiniz. 

- Naylon çorabın burun kısmına 1 yemek kaşığı çim tohumunu koyup üstüne talaş ilave ediniz.

- Talaşı doldurduktan sonra çoraba sıkı düğüm atınız ve içindeki malzemeyi sabit tutunuz.

- Kulaklar ve burnu oluşturduktan sonra keçe, kurdele, boncuk gibi süs malzemeleriyle isteğinize göre göz, saç aksesuarı, küpe, kaş gibi ayrıntıları yapabilirsiniz.

ÇİM ADAM BAKIMI

Günde iki kez sulama yapınız. Çok az veya çok miktarda su ilave etmeyiniz. Çorap içindeki talaşın iyice ıslandığına emin olunuz. Sabah, akşam yeterli oranda sulama ile çim adamı büyütmüş olacaksınız. Seyrek olan çimleri dikkat bir şekilde tıraş edebilirsiniz.

Enfes Güllabiye tatlısı nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Enfes Güllabiye tatlısı nasıl yapılır?

BİR YORUM YAPIN 2

Medine 3 yıl önce

Güneş ışığında mı bekletilmesi gerekiyor

Toplam 1 beğeni

Deli Gadir 2 yıl önce

Evet

Toplam 0 Beğeni