Evde Lotus (nilüfer) çiçeği nasıl bakılır?

Nilüfer çiçeği, ünlü su çiçeği adıyla bilinmektedir. Harika görünümüyle adından çok söz ettiren Nilüfer, uzun süreden beri çiçekseverler, bu narin çiçeği evlerinde yetiştirebilmek istemektedir. Evin nazlı kızı olan Nilüfer çiçeği bakımının püf noktalarını sizlerle paylaşıyoruz.

Genellikle çöllerde yetişen Nilüfer, Temmuz ve Ağustos aylarında açmaya başlamaktadır. Beyaz, yeşil, mor ve kırmızı renklerine sahiptir. Su çiçeği olmasından dolayı havuz veya çeşme kenarlarına koyulan mükemmel bir aksesuar olarak da kullanılmaktadır. Yaprakları daima temiz olan bu çiçek çamurlu sularda da yetişebilmektedir. Nilüferin evde bakımı nasıl yapılır? Nilüfer çiçeğinin özellikleri nelerdir? Nilüfer çiçeğinin pratik bakımı nasıldır? İşte, yanıtlar...

Nilüfer çiçeği bakımı

Nilüfer çiçeği bakımı

NİLÜFER ÇİÇEĞİ BAKIMI

- Nilüferin humus bakımından zengin toprak karışımı ile birlikte koyun veya keçi gübresi eklerseniz süper verim alabilirsiniz.

- Nilüfer tohumu sivri olmayan bir cisim ile delmeyi deneyiniz. Bu işlemi yaparken dokuya zarar vermemeye özen gösteriniz.

Bitkinizi toprağa koyduğunuzda 45 derecelik açıyı kapsayacak şekilde yerleştiğinden emin olunuz. Ufak taşlarla üzerini örtebilirsiniz.

-  Nilüfer çiçeği için, çok fazla derin bir saksı değil de orta  derinlikte bir saksı tercih ediniz.

Nilüfer (Lotus) çiçeğinin bakımında en çok dikkat edilmesi gereken durum tohumun tamamen sulu yerde tutulması gerektiğidir.

- Filizlerin mutlaka suyun altında olduğundan emin olunuz. Filizler büyümeye başlayınca bir avuç toprak atılması gerekmektedir.

Anemon bitkisi nerede ve nasıl yetiştirilir?

İLİŞKİLİ HABER

Anemon bitkisi nerede ve nasıl yetiştirilir?

BİR YORUM YAPIN 0