Papatya nasıl yetiştirilir? Saksıda papatya bakımı! Papatya çiçeği özellikleri ve faydaları

Bir Akdeniz bitkisi olarak bilinen Papatyalar, yaz aylarında doğada renk katan çiçekleriyle milyonların sevgisini kazanmıştır. Türkiye'de Ponpon Papatya adıyla tanınan papatyaların evde bakımı nasıldır? Saksıda papatya nasıl yetiştirilir? İşte, yanıtlar...

Papatyanın, günümüzde epey fazla ilginç kültür türü olsa bile doğada yabani olarak yetiştiğinde solgun ya da beyaz nitelik çiçeklere sahip olmaktadır. Kokulu çiçek açan türleri de yer alan Papatya’nın çiçek tablasının iç yapısı boşluk şeklini almıştır. Ilıman iklime sahip bölgelerde yetişen papatyanın 100’den fazla türü olduğu bilinmektedir. Sarı ve beyaz renkli bu çiçek, halk arasında sarı papatya ismiyle de anılır. Ilıman iklimlerde büyümesine rastladığımız papatyaların evde bakımı nasıldır? Saksıda papatya bakımı nasıl olmalıdır? Pratik yöntemleri nelerdir? Haberimizin içeriğine göz atınız...

Begonvil çiçeği bakımı ve sulaması nasıl yapılır? Begonvil çiçeği özellikleri nelerdirİLİŞKİLİ HABERBegonvil çiçeği bakımı ve sulaması nasıl yapılır? Begonvil çiçeği özellikleri nelerdir

Papatya bakımı

Papatya bakımı

PAPATYA ÇİÇEĞİ BAKIMI

- Papatyalar balkonda bakılmalıdır. Güneşe aşık bu çiçekler için mutluluk kaynağı yer ev içerisinden ziyade dışarısıdır.

- Toprağı kurudukça belli miktarda su vermeye özen gösteriniz. (2 veya 3 günde bir su verebilirsiniz)

- 2 yıllık çiçek olan papatyaların saksılarını değiştirmenize gerek olmayacaktır. 2 yıllık süre içerisinde sonradan türeyen papatyaları başka bir saksıya ekerek belirli bir döngüde papatyaların üremesini sağlayabilirsiniz.

- İnce tohumların üzerine toprak atılmadan ekilmesi Papatya’nın bir diğer önemli özelliği olarak bilinmektedir.

Küpe çiçeği nedir, bakımı nasıl yapılır?  Küpe çiçeğinin özellikleri ve faydaları nelerdirİLİŞKİLİ HABERKüpe çiçeği nedir, bakımı nasıl yapılır? Küpe çiçeğinin özellikleri ve faydaları nelerdir

PAPATYA ÇİÇEĞİ ÇOĞALTMA

Papatyalar hızlı gelişim gösteren çiçeklerdir. Papatya üretimi 2 şekilde yapılabilir. Bunlar; tohum ve çelik alma yöntemleridir.

Papatya bir ilkbahar bitkisi olduğundan tohum ekimi için en ideal zaman mart ayıdır.

Tohum ekimi işleminin kapalı ve ılık bir ortamda yapılması önerilir.

Papatya tohumu ince bir yapıya sahiptir. Bu nedenle toprağa sık ekilmesi önerilmez.

Tohumlar toprağa aralıklı olarak yerleştirilmelidir. Aksi takdirde papatyalar kısa ve cılız olur.

Papatya tohumları ince olduğundan üzerine toprak atılmasına gerek yoktur. Sadece toprağın üzerine yerleştirmek yeterlidir.

Çelik alma yönteminde ise papatyanın çiçekli olmayan, sağlıklı kollarından biri kesilir.

Yaprakları temizlendikten sonra toprağa dikilir. Bu yöntemle papatya ortalama bir ay sonra toprakta kendiliğinden köklenir.

PAPATYA ÇİÇEĞİ ÖZELLİKLERİ, ANLAMI VE HİKAYESİ

Papatyanın anavatanı Türkiye'dir ve sadece ülkemize özgü bir çiçektir. Bu bitki, ilkbahardan haziran ayının sonuna kadar çiçek açar. Boyu ortalama 25 cm’dir. Sapları yoktur.

Beyaz renkteki yaprakları ise ince ve parçalıdır.

Çiçeğin orta kısmında sarı bir yuvarlak bulunur. Bu özelliği nedeniyle halk arasında sarı papatya ismiyle de anılır.

Papatya çiçeğinin anlamı çok merak ediliyor. Seviyor, sevmiyor fallarıyla aklımıza kazınan bu çiçek aslında temiz bir kalbi simgeler. İnsanlar genellikle temiz hislerini yansıtmak amacıyla birbirlerine papatya hediye ederler.

Yatak odası ne renk olmalı? Yatak odaları için en rahatlatıcı duvar renkleri

İLİŞKİLİ HABER

Yatak odası ne renk olmalı? Yatak odaları için en rahatlatıcı duvar renkleri

BİR YORUM YAPIN 0