Bitki yetiştirme teknikleri

Bitkileri sabit konumlarından başka bir konuma taşımaya ‘transbitkilendirme’ denmektedir. İç mekan bitkilerinin bakımlarına bahçenizde devam etmek için sizlere belli başlı öneriler sunuyoruz. İşte, haberin ayrıntıları...

Yazın yaklaşmasıyla beraber yaz bahçesi hazırlığı da başlıyor. Evdeki bitkileri bahçeye taşıma ve bakımlarına devam edebilmeniz için sizlere bir kaç ufak yöntem sunuyoruz. Bitkileri evinizden bahçeye taşırken ön hazırlık yapmanız ve bitkilerin kısa zamanda tutunup, serpilmeleri için dikim esnasında bilinmesi gereken uygulamalara özen göstermeniz gerekmektedir. Bahçeye bitki ekme teknikleri nelerdir? Bahçeye bitki taşıma sırasında yapılmasında gereken aşamalar nelerdir? Haberin içeriği için sayfamıza göz atınız...

Bahçeye bitki taşıma önerileri

Bahçeye bitki taşıma önerileri

BAHÇEYE BİTKİ TAŞIMAK İÇİN ÖNERİLER

- Bitkileri bahçeye taşımadan önce dikim zamanını kontrol ediniz. Genellikle yıllık bitki ve sebze için don tehlikesi geçene beklemeniz gerekmektedir. 

- Domates, salatalık veya patlıcan gibi sebzeleri ekmeden önce toprağın ısınmasını bekleyiniz.

- Bitkiler üzerinde olumlu etki bırakmak için bahçe toprağını organik malzemelerle hazırlamalısınız.

Transbitkilerin yerini yadırgamaması için toprağı ve bitkileri çok iyi sulayınız. Bu uygulamayı bulutlu bir havada veya akşamüzeri serinliğinde gerçekleştiriniz.

- Bitki kökünün iki katı kadar çukur kazınız. Bitkinin kökünü çukura iyice yerleştiriniz. Toprağa kökün etrafında basınç uygulayınız.

- Hangi bitkilerin gölge hangi bitkilerin yoğun güneş istediğini bilmeniz, ekim işleminin ona göre ayarlanmasına yardımcı olacaktır.

Penye ipten paspas yapımı

İLİŞKİLİ HABER

Penye ipten paspas yapımı
Tasarruflu olmanın püf noktaları

İLİŞKİLİ HABER

Tasarruflu olmanın püf noktaları

BİR YORUM YAPIN 0