Bayram temizliği nasıl yapılır? Ramazan ayında ev temizliğinin püf noktaları!

Ramazan boyunca ev temizliğini çabuklaştırmak ve yorulmadan temizlik yapmanızı sağlamak için sizlere bir kaç temizlik önerisi getiriyoruz. Ramazan boyunca uygulamanız gereken bu tüyolarla yorulmadan temizliğinizi düzenli bir şekilde yapabilirsiniz. Kolay ve pratik ev temizliği nasıl olur? Ramazan ayında ev temizliğinin püf noktaları nelerdir? İşte yanıtlar...

Gelen gidenin eksik olmadığı, mutfakta yoğun hazırlıkların yapıldığı bayramlarda evlerin temiz olması önem taşır. Ramazan ayı boyunca temizlik yapmadan uzun sürekli evinizi temiz tutmanız için bazı temizlik tüyolarını sizler için hazırladık. Evin en çok kirlenen yerlerini temizlemek ve toz oluşumuna engel olmak için araştırıp bulduğumuz çözümleri, ramazandan önce yapacağınız ev temizliğini kolaylaştıracak. Siz de ramazan ayında yorulmadan bir ev temizliğinin nasıl olacağını merak ediyorsanız, haberimizin içeriğine göz atabilirsiniz. İşte, evinizde uygulanması gereken oldukça pratik ramazan temizliği...

  • Temizliğe başlamadan önce kullanacağınız malzemeleri hazır bulundurun. Böylelikle çok daha kısa sürede ve planlı şekilde temizliği yapabilirsiniz.
     
  • Temizliğe enerjinizin en üst seviyede olduğu zaman diliminde başlamak temizliği daha hızlı yapmanızı sağlayacaktır.
     
  •   Başlamadan önce bir iş listesi yaparak ve işler bitirdikçe üzerlerini çizip bir diğerine geçerek süreci kolaylaştırmak mümkün

Ev temizliği

Ev temizliği

RAMAZANDA UYGULANMASI GEREKEN PRATİK EV TEMİZLİĞİ

- Koku çeken çöp poşetleri kullanırsanız hem evin kokusunda olumsuz gelişen değişikliğe yöntem bulmuş olabilir. Hem de sinek problemini engellemiş olabilirsiniz.

- Evde oluşabilecek herhangi bir dağınıklığı anında düzeltmek gerekiyor. Özellikle akşamları yemekten sonra ortalığı toplamaya zaman ayırabilirsiniz. Böylece gündüz oluşabilecek dağınıklıklardan kurtulmuş olursunuz. 

Bahçe temizliği nasıl yapılır? Bahçe temizliği ve düzeni için öneriler! İLİŞKİLİ HABERBahçe temizliği nasıl yapılır? Bahçe temizliği ve düzeni için öneriler!

Ramazanda ev temizliği

Ramazanda ev temizliği

- Mutfak ve benzeri alanlardaki pencere kenarlarında delik olan yerlere alçı uygulayınız. Bu yöntemle mutfaktaki raf gibi yoğun kullanılan alanların çabuk kirlenmesine ve tozlanmasına engel olabilirsiniz. 

Ramazanda ev temizliği

Ramazanda ev temizliği

- Polar cinsi yer bezlerini hafif nemli şekilde kapı pervazlarına serebilirsiniz. Polar bezini yer zeminine uygun renkte seçerseniz çok fazla sırıtmayacaktır. Polar kumaş tozları üzerinde toplamaya fayda sağlayabilir. Haftada bir bezi yenileyebilirsiniz.

Ramazanda ev temizliği

Ramazanda ev temizliği

- Mum yakmaya özen gösteriniz. Her akşam yaktığınız mum evdeki uçan tozları ve kokuları içine çekecektir.

Ramazanda ev temizliği

Ramazanda ev temizliği

- Evinizi havalandırırken kalın perdeyi önüne bariyer koyarak havalandırınız. Perde dışarıdan gelen tozun içeri girmesine engel olacaktır.

Ramazanda ev temizliği

Ramazanda ev temizliği

- Salon ve oturma odanızdaki koltuk ve kanepelerin üzerine koruma amaçlı örtü sererek tozlanma ve kirlenmesine karşı engel olabilirsiniz.

Ramazanda ev temizliği

Ramazanda ev temizliği

- Masa ve sehpaların üzerine penye kumaştan yapılmış dekoratif süs örtüler kullanınız. Penye kumaş toz göstermeyecektir.

Ramazanda ev temizliği

Ramazanda ev temizliği

BİR YORUM YAPIN 0