Civanperçemi çiçeği nasıl bakılır?

Bakımı oldukça kolay olan Civanperçemi, antik çağlardan bu yana insanlar ve çeşitli kültürler tarafından yetiştirilmiş ve bakımı gerçekleştirilmiştir. Evde Civanperçem çiçeği nasıl bakımı nasıl yapılır? Nasıl bir bakım yöntemi izlenmelidir? İşte, yanıtlar...

Civanperçemi sindirim problemleri, iltihap ve cilt yaraları gibi hastalıkların tedavisinde kullanıldığı kadar kadınların özel dönemlerindeki şikayetlerini önlemek amaçlı kullanılmaktadır. Bu şifa kaynağı veren çiçeğin evde yetiştirilmesi gerekli bilgileri uyguladığınız taktirde oldukça rahat ve kolay olacaktır. Civanperçemi çiçeğinin evdeki bakımı nasıl olmalıdır? Civanperçemi çiçeğinin bakımı için izlenmesi gereken yöntemler nelerdir? 

Civanperçemi çiçeği

Civanperçemi çiçeği

CİVANPERÇEMİ ÇİÇEĞİ BAKIMI

- Civanperçemi doğal şartlarda yetişmeyi seven ve çok fazla müdahale edilmesini istemeyen bir çiçek türüdür. Gübrelemek ve çok fazla sulamak yapılmaması gereken bir uygulama olacaktır.

- Toprağın suyu çabuk emen kalitede olması Civanperçemi için olumlu bir özelliktir. Bu durumda kış ayına kadar gübreye ihtiyacı olmayacaktır. Kış ayında bir miktar yüksek vitaminli gübre takviyesi yapılabilir.

- Susuzluğa dayanıklı olan Civanperçemine su veremeden önce toprağın tamamen kuru olduğuna emin olduktan sonra toprağı çok suya boğmadan su verebilirsiniz.

- İlkbahar ayında kökten ayırma ya da tohum dikme ile çoğaltma uygulaması gerçekleşebilir. Değişik renkteki Civanperçemi çiçeklerinden çoğaltmanız evinizde çeşitlilik oluşturabilir.

- Civanperçemi yeteri erişkinliğe ulaştığında yağını yapmak ve kurutarak sıcak suyun içerisine koyup içmek için dikkatlice dalından kesebilirsiniz.

Civanperçemi bakımı

Civanperçemi bakımı

Pipet ile iğne oyası yapımı

İLİŞKİLİ HABER

Pipet ile iğne oyası yapımı
Evde Difenbahya çiçeği nasıl bakılır?

İLİŞKİLİ HABER

Evde Difenbahya çiçeği nasıl bakılır?

BİR YORUM YAPIN 0