Şeker tabağı çiçeği nedir? Şeker tabağı çiçeğine nasıl bakılır?

Şeker tabağı ismiyle bilinen ve görünümü lolipop şekerine benzeyen bu çiçek, iç veya dış mekan saksı çiçeği olarak tercih edilmesinin yanı sıra bakımının da oldukça kolay olması çiçekler arasındaki popülerliğini artırıyor. Peki Şeker tabağı çiçeğine nasıl bakılır? Şeker Tabağı yetiştirilmesindeki püf noktalar nelerdir? Merak ettiğiniz yanıtlar için haberimizin içeriğine göz atınız...

Bellis bitkisi, çeşitli şekillerde görülmektedir. İlkbahar ile yaz başında bol çiçeklenme görülmektedir. Bellis ismi, Latincede çayır çiçeği anlamına gelmektedir. Bellis Çiçeği (Şeker Tabağı), alçak boylu, otsu tipte hafif tombul bitkilerdir ve gövdeleri tüysüzdür. Görselliği şekeri andıran bu çiçeği bir çok evde iç mekan bitkisi olarak görmekteyiz ancak balkon çiçeği olarak da kullanıma elverişlidir. Şeker Tabağı çiçeğinin bakımı nasıl olmalıdır? Pratik çözüm önerileri nelerdir? Haberimizin içeriğine göz atınız...

Şeker Tabağı Çiçeği

Şeker Tabağı Çiçeği

BELLİS ÇİÇEĞİ BAKIMI

- Çayır çiçeği olduğu için gölgeyi sevmeyecektir. Güneş ışınlarından uzak tutmayınız. Aydınlık ve havadar yerlerde bakımını yapınız.

- Çok fazla sıcak artışında çiçekler hasar görecektir. Çiçeklenme olduğu taktirde de dökülme meydana gelecektir.

- Nisan ayından sonra Bellis'in yetişmesini kolaylaştırmak için sıcaklık kontrol altına alınmalıdır. 

- Kurak aylarda toprağın bakımı için bol gübreli, humus yönünden zengin, saydam ve kumlu toprakları kullanmaya özen gösteriniz.

Tohum yoluyla ve kökten kesme ile çoğaltma yapılmaktadır. Ağustos ve Eylül ayları içerisinde ekim gerçekleştirilmelidir.

Dikim aralığının 10-15 cm arasında olmasına özen gösteriniz. Fazla üreme yaptığından kökten ayırma da oldukça kolay olacaktır. 

Uyarı: Çiçekleme bittikten sonra kökten ayırma yapmaya dikkat ediniz. Genellikle Ekim ayı gibi ayırma ve çoğaltma işlemi yapılabilir.

BİR YORUM YAPIN 0