Cennet Kuşu çiçeği bakımı nasıl yapılır?

Gaga görünümüne sahip olan Cennet Kuşu Çiçeği, özellikle bu mevsimde görselliğiyle göz dolduran bir yapıya sahiptir. Birbirinden canlı renkleriyle evinizin atmosferini değiştirir. Cennet Kuşu çiçeğinin bakımı hakkında bilinmesi gereken bilgileri sizlerle paylaşıyoruz. Cennet kuşu (Starliçe) bakımının püf noktaları nelerdir? İşte, Cennet Kuşu çiçeği hakkında bilinmesi gerekenler...

Avrupa’ya 1773 yılında ihraç edilen Starliçe (Cennet Kuşu)'nun ana vatanı Güney Afrika olarak bilinmektedir. Turna Gagası olarak da adlandırılan Starliçe, doğal ortamı seven Güney Afrika’da otlaklarda ve nehir yakılarında rahatlıkla yetiştirilen Cennet Kuşu çiçeğinin bakımı hakkında bilinmesi gereken bilgileri sizlerle paylaşıyoruz. Cennet kuşu (Starliçe) bakımında neler yapılmalıdır? Çoğalması için hangi yöntem izlenmelidir? Haberin içeriği için sayfa altına göz atınız...

Cennet Kuşu Çiçeği

Cennet Kuşu Çiçeği

CENNET KUŞU ÇİÇEĞİ BAKIMI

- Çoğalma görüldüğü taktirde ayırma işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Bitki tamamen sökülüp filizlerin ayrılmalıdır.

- Ayırma işleminden sonra Temmuz ve Ağustos dinlenme süreci olmalıdır. Filizler tek veya istenen miktara ayrıldıktan sonra kök budaması yapılmalıdır.

- Dikimden sonra bitkiye ekstra bir hormon uygulaması yapılırsa, bitki kendini toplayacak ve sağlıklı bir şekilde yetişecektir.

- Cennet kuşu çiçeğinin toprağı her zaman nemli olmalıdır. Bu nedenle düzenle sulama yapınız. Toprağını kuru bırakmamalısınız.

- Bitkilerin olduğu ortamın sıcaklığı 10 ve 25 derece arasında olmalıdır. Düşük sıcaklık filizlerin gelişmesine olumsuz etki yapmaktadır.

- Starliçe asitli toprakları sevmektedir. Saksıya yanmış hayvan gübresi karışmaya özen gösteriniz.

Palu'ya nasıl gidilir? Palu'da neler yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Palu'ya nasıl gidilir? Palu'da neler yapılır?
Tığ işi hayvan motifli çanta modası

İLİŞKİLİ HABER

Tığ işi hayvan motifli çanta modası

BİR YORUM YAPIN 0