Kedilerin stresi nasıl önlenir? Kedi tüyünün dökülmesi nasıl önlenir?

B vitamini eksik olan kedilerde tüy dökülmesinin daha yoğun olduğu gözlenmektedir. Kedilerin tüy dökmesi özellikle bahar ve kış aylarında daha yoğun seyretmektedir. Stresten da kaynaklandığı bile tüy dökme problemini engellemeniz için sizlere bazı çözüm önerileri sunuyoruz. Kedilerin tüy dökmesine engel olacak hangi yöntemler izlenmelidir? Kedinizi stresten nasıl uzak tutmalısınız? İşte , yanıtlar...

Kedilerin bahar aylarına yakın tüy döktüğü gözlemlenmektedir. Bu gibi durumlarda yanlış yollara başvurulabilir. Bilinçlenmek ve bilinçlendirilmek en doğru seçenek olacaktır. Kedinizin de psikolojisini gözeterek yapacağınız her adım olumlu sonuçlar doğurabilir. Kedinize bilmeyerek de olsa hatalı bir davranışta bulunuyor olabilirsiniz. Bu durumdan kaynaklı onların strese girmelerine neden olabilirsiniz. Peki, kedilerin strese girmemeleri için izlenmesi gereken yol ne olmalıdır? Kedilerin tüy dökmesine nasıl engel olunmalıdır? Kedilerin tüy dökmesini engellemek için neler yapılmalıdır? Merak edilen yanıtlar için sayfamızı takip ediniz...

Kedilerin stresi nasıl önlenir?

Kedilerin stresi nasıl önlenir?

KEDİLERİN STRESİ NASIL ÖNLENİR?

- Cezalandırmak için bile olsa ona samimi yaklaşımını değiştirmeniz sizi farklı biri gibi algılamasına neden olabilir. Bu durum onu strese sokmaya yetecektir.

- Genelde kediler kapalı yerlerde kalmayı sevmezler. Buna veterinere götürmek için içine koyduğunuz kafesler dahildir. O kafesleri evin içerisinde bir köşeye koyabilirsiniz. Böylelikle kediniz, kafesi bir canavardan halinden çıkartıp, evin bir parçası olarak hafızasına kaydedecektir.

- Kedinizi korkutmak sizi eğlendirebilir hatta onu da eğlendirdiğini düşünebilirsiniz. Kediler, ürkek hayvanlardır. Sizden her an gelecek bir atağı bekliyor ortamını doğuruyor olmanız onu strese sokabilir.

- Kedi haricinde farklı bir evcil hayvanınız varsa ona daha fazla ilgi gösteriyor ve kıskandırmaya çalışıyor olmanız kedinizi strese sokacaktır.

- Köpek besliyorsanız veya arkadaşınızın bir köpeği varsa, kedinizi kovalamasına izin vermeyiniz. Oyun oynuyor gibi görünüyorlarsa da,kediler köpekler tarafından kovalanıyor olmaktan hoşlanmazlar.

Kedi bakımı

Kedi bakımı

- Kedinizin bütün gün uyuyor olması yağ deposu salgılamasına neden olabilir. Oyun oynayıp enerjisini atamaması ise strese girmesine neden olabilir. Uyku uyumaması için dikkatini çekecek farklı yöntemler denemeye özen gösteriniz.

Kedi tüyünün dökülmesi nasıl önlenir?

Kedi tüyünün dökülmesi nasıl önlenir?

KEDİLERİN TÜY DÖKMESİNE ÇÖZÜM

- Kedinizin mamasına B vitamini takviyesi yaparak Tüy dökmesine engel olabilirsiniz. B vitamini eksiliği çok sık yaşanmaktadır. Arada bir kedinize check up yaptırarak değerlerini kontrol ettiriniz.

- Kedinize kalitesiz sıradan mamalardan verirseniz tüy dökme ihtimalini artırmış olabilirsiniz.

- Kedinizin iç hastalık parazit gibi aşılarını zamanında yaptırmamanız tüy dökümüne neden olmaktadır. Kontrollerini zamanında yaptırarak aşılarını ihmal etmeyiniz.

- Stres kedilerin tüy dökümünde en büyük etkendir. Kedinizin dilinden anlıyorsanız şanslısınız demektir. İstediği, sevdiği ortamı ona sunarak stresten uzak kalmasını sağlayabilirsiniz.

Kedi pire tasması

Kedi pire tasması

- Kedilerin bir başka düşmanı pire problemi olabilir. Pire tasması genellikle kaşınmalarına neden olmaktadır. Pire için farklı tarzda ilaçlar deneyebilirsiniz.

- Kedilerin çiftleşme döneminde, hormonal bir problem yaşanması koşulunda da tüy dökme yaşanmaktadır. Hormon dengelerini kontrol ettirmeniz doğru bir adım olacaktır.

Yeni evlenen çiftlere beyaz eşya alımında tavsiyeler

İLİŞKİLİ HABER

Yeni evlenen çiftlere beyaz eşya alımında tavsiyeler
Influencer nedir ve kimlere influencer denir?

İLİŞKİLİ HABER

Influencer nedir ve kimlere influencer denir?
Kedileri Mozart müziği sakinleştiriyor! Van kedilerine Mozart dinletisi...

İLİŞKİLİ HABER

Kedileri Mozart müziği sakinleştiriyor! Van kedilerine Mozart dinletisi...

BİR YORUM YAPIN 0