Aşkın gözyaşları çiçeği nasıl bakılır? Nasıl çoğaltılır?

Aşkın gözyaşları bitkisi, Crassulaceae ailesinden gelmektedir. Kalanchoe delagoensis, bitkisi ile oldukça birbirlerine benzeyen ve aynı özelliklere sahip olmasıyla beraberinde her evde yetiştirilmeye uygun cinsten olan Aşkın Gözyaşları çiçeğinin bakımı nasıl yapılır? İşte, Aşkın Gözyaşı çiçeğinin ayrıntıları...

Botanikçilerin söylemine göre  Aşkın Gözyaşları, tohum yeteneğini yitirmiş olup ve bitkilerden çoğaltılabilir. Köklerin olduğu yere filizlerini bırakmasıyla birlikte çoğaltılması oldukça kolaydır. Kış ayında rahatlıkla bakabileceğiniz çiçek türleri arasındadır. Kışa dayanıklı çiçekler hangileridir? içeriğimize bakmak için sayfamızın linkine tıklayın. Aşkın gözyaşları çiçeğinin bakımında uygulanması gereken teknikler ve püf noktalar nelerdir? Haberimizin detayları için alt sayfamızı takip ediniz...

Aşkın gözyaşları çiçeği nasıl bakılır?

Aşkın gözyaşları çiçeği nasıl bakılır?

AŞKIN GÖZYAŞLARI ÇİÇEĞİ BAKIMI

Aşkın gözyaşları kuraklığa karşı koyabilir ve düzenli sulamayla beraberinde performansını daha da artırır. 

Aşkın Gözyaşları çiçeğinin bakımı

Aşkın Gözyaşları çiçeğinin bakımı

- Bu bitki drenaja ihtiyaç duymaktadır ve en iyi gelişimini ise kaktüs toprağında yapmaktadır. Daha iyi bir drenaj için toprağa kum ilave ediniz.

- İç mekanda yetiştirmek için ise bitkiyi aydınlık alanlarda muhafaza ediniz ancak güneşin direkt ışınlarından koruyunuz.

- Soğuk havaları sevmemesinden dolayı ideal bir iç mekan çiçeği olan Aşkın Gözyaşlarına sıcak ortam sağlayınız.

Aşkın Gözyaşları Çiçeği (Echeveria)

Aşkın Gözyaşları Çiçeği (Echeveria)

Genellikle bitki türüne bağlı olarak boyuna uzadıktan sonra çiçeklenmeye başlamaktadır. İlk çiçeklenme oldukça yoğundur ve açtığı çiçeklerin kalıcılığı da aynı oranda olmaktadır.

- Bu bitkinin çürümemesi için drenajlı toprak kullanmaya özen gösteriniz. Turba yosunu, perlit, vermikülit, hindistancevizi kabuğu ve kum malzemelerini eşit ölçüde karıştırarak drenajlı toprak elde edebilirsiniz.

BİR YORUM YAPIN 1

huh 3 yıl önce

0 çok kötü