Afrika çiçeği motifi nasıl yapılır?

Her bahar bir ayrı trend ismini duyurmaya devam ediyor. Tığ ile yapılan bir diğer pratik örgü modeli Afrika çiçeği görünümünü andıran Afrika çiçeği motifi olarak ismini duyurmaktadır. Peki, Afrika çiçeği motifi nasıl yapılır? İşte, adım adım Afrika çiçeği motifi...

Her yaştan Afrika çiçeği motifini evlerinizde rahatlıkla tasarım olarak kullanabilirsiniz. Toz pembesi ve çiçekseverler için bu modeli kendinize veya sevdiklerinize hediye olarak örmenin yanı sıra hobi olarak da değerlendirebilirsiniz. Afrika çiçeği motifi nası yapılır? Afrika çiçeği motifi yapmanın püf noktalarını sizlerle paylaşıyoruz...

Afrika çiçeği motifi yapılışı

Afrika çiçeği motifi yapılışı

AFRİKA ÇİÇEĞİ MOTİF YAPIMI

- 2,5 numaralı tığ kullanımı ile yapacağınız bu modelin motifi altıgen şekilden oluşmaktadır.

- İkinci adım olarak sihirli halka oluşturmaya başlayınız. 5 zincir ile bir halka oluşturabilirsiniz.

- Üç zincir çektikten sonra sıra için yükseltme yapmanız gerekir ve ikili trabzan tekniğini kullanınız.

- Ara zincir için araya bir zincir çekiniz. Çektikten sonra ipin rengini değiştirebilirsiniz. Rengi değiştirdikten sonra üç zincir çekiniz ve motifi yükseltiniz .( Başlama ve bitiş yeri aynı olmalı)

- Ara zinciri çekmeden ikili trabzan yapınız. Aynı deliğe iki adet 2'li trabzan bir adet ise ara zinciri aynı deliğe geçireceğiniz 2'li trabzan yapınız.

- Ara zinciri iki adet 2'li trabzandan sonra zincir çekmeden bir sonraki kutucuğa iki adet 2'li trabzan bir ara zincir olarak çiçek boyutunu alana kadar devam ediniz.

Püf Noktası: Altı adet kutucuğun içine altı adet ikili trabzan bir ara zinciri için iki adet ikili trabzan yapınız ve motifi dilediğiniz kadar devam ettiriniz.

Tığ işi çiçek motifi nasıl yapılır? Pratik çiçek motifi yapımı

İLİŞKİLİ HABER

Tığ işi çiçek motifi nasıl yapılır? Pratik çiçek motifi yapımı
Zümrüt dalgası çiçeği bakımı

İLİŞKİLİ HABER

Zümrüt dalgası çiçeği bakımı

BİR YORUM YAPIN 0