Güzel hatun çiçeği nedir? Güzel hatun çiçeği nasıl yetiştirilir?

Gündelik yaşamda görselliğinden dolayı bir kadının güzelliğini andıran Amaryllis çiçeğine Güzel hatun çiçeği adı verilmiştir. Dillere destan olan Güzel Hatun çiçeğinin bakımı nasıl yapılır? Nasıl çoğaltılır? İşte, Güzel Hatun Çiçeğinin bakımı hakkında püf noktalar...

Toprakaltı gövdesi soğanlı olan Güzel Hatun çiçeği, güzelliği ve gururu temsil eder. Brezilya kökenli bu çiçek bir zambak cinsi olmasının yanı sıra masumane ve asil duyguları ifade etmektedir. Peki, Güzel Hatun çiçeğinin bakımı nasıl yapılır? Nasıl çoğaltılır? İşte, Güzel Hatun Çiçeğinin bakımı hakkında bilgiler için haberimizin içeriğine göz atınız...

Güzel hatun çiçeği bakımı

Güzel hatun çiçeği bakımı

GÜZEL HATUN ÇİÇEĞİ BAKIMI

- Güzel hatun çiçeği hem saksılara hem de toprağa direkt dikilebileceği gibi kış başında soğanları iyi toprak harcı içeren saksılara dikebilirsiniz.

Toprak yeteri kadar kumlu olmalı ve suyu üzerinde tutmayacak şekilde kolay drene edilmelidir. Çakıl taşları da ilave edilmelidir.

Dikilen soğanlar güneşli pencere önünde muhafaza edilmelidir. Yavaş yavaş arttırılmak şartıyla sulama yapabilirsiniz. Daha sonra iyi bir sulama yapınız.

- Çiçeklerin dik büyümesini sağlamak için saksının her gün bir tarafını farklı yöne döndürünüz. Mayıs ayında gübre vermeniz fayda sağlayabilir.

- Yaz aylarında soğanları toprağa dikim sürecinde toprağa humus veya funda topraklarında sağlıklı gelişim gösterirler. 

- Yaz aylarında suya çok ihtiyaç duyduklarından özellikle çiçeklenme döneminde bol miktarda sulama yapınız. Kış aylarında ise soğuklardan olumsuz etkilenmemesi için kaba gübre, saman veya yosun ilave ediniz.

BİR YORUM YAPIN 0