Diş ipi nasıl kullanılır? Ne kadar sıklıkla kullanılmalıdır?

Dişinizin arasında kalan artıkları her diş fırçası temizlemeyebilir. Dişin arasında kalan partikülleri diş ipi ile temizlemeniz diş temizliğindeki en temel kurallar arasındadır. Ancak diş ipini gelişi güzel kullandığınız taktirde dişinize zarar verebilir diş eti sorunlarına davetiye çıkarabilirsiniz. Peki, diş ipi nasıl kullanılır? Doğru diş ipi kullanımı hakkında bilinmesi gerekenler...

Doğru kullanılan diş ipinin diş etlerini düzene soktuğu bilinmektedir. Diş iplerini, ağız hijyeni olması açısından bir seferlik kullanımı ön görülmüştür. Bir seferde kullandığınız ipi başka bir sefer kullandığınız taktirde bakteri yayılma durumu yaşanabilir. Diş fırçalarının dahi temizleyemediği artıkları çekip çıkartan diş iplerinin sağlıklı ve doğru kullanımı nasıl olmalıdır? Haberimizin içeriğine göz atınız...

Diş ipi nasıl kullanılır?

Diş ipi nasıl kullanılır?

DİŞ İPİ NASIL KULLANILIR?

- Diş ipi kutusundan göz kararı olmak üzere kırk santimetre uzunluğunda diş ipi koparınız ve yaklaşık dört ya da beş santimetre uzunluğunda mesafe bırakınız.

- Dişlerinizin hemen hemen her kıvrımına nazikçe ipi geçiriniz ve aşağı yukarı kaydırma işlemini uygulayınız.

Diş ipi nasıl kullanılır?

Diş ipi nasıl kullanılır?

- Şekilsiz duran et dişlerinin üzerine diş ipini getirerek yavaş dokunuşla diş etlerini dişin U kısmına yerleşmesini sağlayabilirsiniz. (Düzenli kullanım için)

Diş eti çizgisini ve alt kısımlarını temizlemeye çalışınız. Sert uygulamadan kaçınınız aksi halde diş ve diş eti sorunları meydana gelebilir.

BİR YORUM YAPIN 0