Barış çiçeği bakımı nasıl yapılır? Nasıl çoğaltılır?

Zambak ailesinden olan Barış çiçeği, bembeyaz rengi ile masumluğu, duruluğu ve barışı simgelemektedir. Yelken görünümlü yaprak şekli nedeniyle 'Yelken Çiçeği' olarak da bilinen Barış Çiçeğinin bakımında izlenmesi gereken yöntemler neler olmalıdır? İşte, barış çiçeği bakımı hakkında bilinmesi gerekenler...

Barış çiçeği tüm zambak ailesi grubu gibi iç mekan bitkisidir. Oldukça popüler olan bu çiçek, hiç bir zaman için klas olmayı elden bırakmaz. Masumane bir çiçek olan zambağın gelinlerin eline yakıştığı kadar, küs olan insanların da birbirlerine beyaz zambak yani barış çiçeği hediye ettiği söylenmektedir. Barışma, yeniden başlamak anlamına gelir. Barış çiçeğinin bakımının püf noktaları nelerdir? Barış çiçeğinin canlı kalmasını sağlamak için neler yapılmalıdır? İçerik için sayfamıza göz atınız...

Barış çiçeği bakımı

Barış çiçeği bakımı

BARIŞ ÇİÇEĞİ BAKIMI

Mayıs ve Eylül ayları arası nemli toprağa, her iki haftada bir çiçek ve yaprak gübresi solüsyonu sıralı olarak veriniz. Fazla gübre bitkiye zarar vereceğinden yeteri orandan fazla katmayınız.

- Aşırı su vermeniz çürümesine neden olacaktır. Suya ihtiyaç duyduğunu toprağının kuru kalmasından anlayabilir ve toprağın üzeri şekilde su takviyesi yapınız. (Toprağı içten de kontrol ediniz ıslak olabilir)

Kuruyan, çürüyen, yaprak ve çiçekler sapları ile birlikte kesilmelidir aksi halde sağlam olan yaprakları olumsuz etkileme yapmaktadır.

Barış çiçeği bakımı ve püf noktaları

Barış çiçeği bakımı ve püf noktaları

- Aşırı sulamadan uzak kalmak için farklı bir yöntem ise su birikimi engellemek için su damlatarak su ilave etmeniz olacaktır. 

- Evinizde herhangi bir bitkide hastalık çıktı ise sağlıklı görünen tüm bitkilere (barış çiçeği bitkisi de dahil olmak üzere) tedbir amaçlı ilaçlama yapılmalıdır.

Yumurtayı taze saklamak için pratik öneriler

İLİŞKİLİ HABER

Yumurtayı taze saklamak için pratik öneriler

BİR YORUM YAPIN 0