Doğal dut nasıl anlaşılır? İyi bir dut seçimi nasıl yapılır?

Mikropları öldürücü ve idrar söktürücü olarak bilinen dut, yaz aylarının en fazla tüketilen meyvesidir. Beyaz veya siyah ayırt etmeksizin satın alınan dutun kaliteli veya doğal olup olmadığını anlamak hiç de zor değil. Peki, dutun doğal olup olmadığı nasıl anlaşılır? Dut ile alakalı merak ettiğiniz her şeyi haberimizin içeriğinde bulabilirsiniz...

Demir içeriği sayesinde, vücudun oksijenden zengin kan hücrelerini taşımaya yardımcı olan dut, kemik ve diş sağlığı açısından da faydalıdır. Genellikle kara dutun elleri boyaması nedeniyle insanların kafasında doğal olup olmadığı hakkında sorular oluşmaktadır. Peki, beyaz veya kara dutun iyi olduğu nasıl anlaşılır? Kaliteli bir dut seçimi nasıl yapılmalıdır? Daha fazla ayrıntı için haberimizin içeriğine göz atınız...

Beyaz veya kara dutun iyi olduğu nasıl anlaşılır?

Beyaz veya kara dutun iyi olduğu nasıl anlaşılır?

İYİ BİR DUT SEÇİMİ YAPMAK İÇİN;

- Beyaz dut; kırmızı ve karaduttan meyve olarak farklılık göstermektedir. Yaprakları bir yana tomurcuğu ile lezzetleri açısından da farklıdır.

Kırmızı ve beyaz dut olarak bildiğimiz dutun aslında 20‘ye yakın türü vardır her birinin farklı besin değeri ve içeriği vardır.

- Beyaz dutun kanda yüksek mikrop oranının düşürülmesine yardımcı olduğu bilinmektedir. Bu nedenle; şeker hastalarına belirli ölçülerde verilebilir.

İyi dut nasıl anlaşılır?

İyi dut nasıl anlaşılır?

- Kırmızı dutun ise yorgunluğa iyi gelen özelliği öne çıkmaktadır. Kırmızı dutun elleri boyamasına karşın kimyasal madde içerikli olduğunu düşünmek yanlıştır. Aksine elleri boyayan kara dutun doğal olduğunu anlayabilirsiniz.

Dut seçerken yumuşamış olanlar olgunlaşmış olur düşüncesiyle ezilmeye yüz tutmuş dutları tercih etmeyiniz. Orta halli yumuşama gösteren dutları tercih etmeniz en doğru seçenek olacaktır.

Fruktoz nedir ve zararları nelerdir? Fruktoz hangi besinlerde bulunur?

İLİŞKİLİ HABER

Fruktoz nedir ve zararları nelerdir? Fruktoz hangi besinlerde bulunur?
Liçi meyvesi ölüme yol açıyor! 53 çocuk öldü!

İLİŞKİLİ HABER

Liçi meyvesi ölüme yol açıyor! 53 çocuk öldü!

BİR YORUM YAPIN 0