Tavşan bakımı nasıl olmalıdır? Tuvalet eğitimi nasıl yapılır?

Tavşanlar evcil hayvanlar arasında bakımı kolay bir hayvanlardır. Size en fazla sorun oluşturacak özelliği ise çok fazla tuvalet ihtiyacı karşılamalarıdır. Peki tavşanlar tuvalete nasıl alıştırılır ve tavşanın tuvalet eğitimi nasıl yapılmalıdır? İşte, merak edilen yanıtlar...

Evcil hayvanların içerisinde sevimli ve uysal olarak beslenen Tavşanlar, kemirgen bir hayvan olmalarından kaynaklı evinizde ufak problemlere yol açabilir. Tuvalet eğitimi hususunda herhangi bir bilgiye vakıf değilseniz zorluk yaşamanız kaçınılmaz olabilir. Peki, tavşanların bakımında neler gözetilmelidir? Tavşanların tuvalet eğitim alışkanlığı nasıl verilmelidir? İşte, Tavşanlar hakkında bilinmesi gerekenler...

Tavşan bakımı nasıl yapılır?

Tavşan bakımı nasıl yapılır?

TAVŞAN BAKIMI 

- Geceleri enerjik olan tavşanlar gece ve sabahın ilk saatlerinde beslenir. Gündüz ise genellikle uyurlar. Gece uyumasını isterseniz tavşanların ilgisini sabit tutup onları oynatarak gündüz uykusunu almamalarını sağlayabilirsiniz.

Tavşanlar kemirmeye aşık hayvanlardır. Bu nedenle kemirebileceği malzemeleri yakınında tutarsanız evinizin başka köşelerine giderek özel eşyalarınızı kemirmesini engellemiş olabilirsiniz.

Tavşan bakımı ve tuvalet eğitimi

Tavşan bakımı ve tuvalet eğitimi

TUVALET EĞİTİMİ

Tavşanların kafesini veya bulunduğu alanı daima temiz tutunuz. Kullandığınız materyali (talaş,gazete,karton gibi) sürekli değiştiriniz.

- Tavşan tuvaletini aynı yere yapmayı sever. Bu nedenle sürekli yaptığı yeri gözünüzle sabitleyin ve yere küçük bir kap koyunuz.

Kabın içerisine kağıt havlu veya gazete yerleştiriniz. Kafesteki idrarından bir kaç damla kağıdın veya gazetenin içine sıkınız. Zamanla tuvalet eğitimini kavramasını sağlamış olacaksınız.

- Tavşanlara kızdığınız taktirde daha çok dışkılama gereksinimi duyabilir bu nedenle onu stresten uzak tutunuz.

- 3 ay boyunca aynı kaba tuvaletini yapma eğitiminden sonra kabı farklı yere koysanız bile yine aynı kaba yapacaktır.

Motifli yatak örtüsü yapılışı

İLİŞKİLİ HABER

Motifli yatak örtüsü yapılışı

BİR YORUM YAPIN 15

Nevra Nur Koç 2 yıl önce

Bemde daha yeni aldım tavşanı inş bu şey doğrudur aynısını bugün yapacağım, peki küçükken alıştırmak daha iyi diymi?

Aysu ela 3 yıl önce

ben 11 gün sonra yani doğum günümde hediye olarak gelicek

Animal 3 yıl önce

Hayvanlara aşığım.Ama sadece balığım ve su kaplumbağam oldu.O yüzden sevebileceğim hayvanım olsun çok istiyorum.Ama en kısa sürede alacağız.Şimdiden bilgileniyorum.Bir hip lop ve cüce tavşan istiyorum.

Toplam 2 beğeni

Bıncuk 3 yıl önce

Nerede yaşıyorsun

Toplam 0 Beğeni

Animal 3 yıl önce

Bende çok istiyorum.

Esmanur şeker 3 yıl önce

ben haftaya alacam

Yorumların Tümünü Okuyun