Yastıklar nasıl yıkanır? Yastık çeşitlerine göre yıkama yöntemi...

Yastık, yaşam kalitemizi arttıran temel ev eşyalarından biridir. Güne enerjik ve iyimser başlanılması için, iyi bir uyku çekilmesi şarttır. Yastıklar iyi uyku çekilmesinde önemli rol oynayan faktörlerdir. Peki, bu önemli parçaların er daim kullanılması için nasıl bir temizlik bakımı yapılmalıdır? Hangi çeşit yastıklar nasıl yıkanmalıdır? İşte, yastık temizliği hakkında bilinmesi gerekenler...

Yastık kişisel tercihlere bağlı olmakla birlikte kendi aralarında da yapısal farklılık göstermektedir. Kaz tüyü yastık, Pamuk yastık, Yün yastık, Elyaf yastık ve Visco yastık çeşitleri bulunmaktadır. Yapısı farklı olan bu yastık çeşitlerinin yıkama koşulları da farklıdır. Yaşam kalitemizi artıran ve evin temel eşyalarından biri olan yastıklar nasıl temizlenmeli ve yıkanmalıdır? Hangi çeşit yastık nasıl yıkanır? Merak ettiğiniz soruların yanıtlarını alt sayfa başlığında bulabilirsiniz...

YASTIK ÇEŞİTLERİNE GÖRE YIKAMA KOŞULLARI

- Kaz tüyü yastıklar konforun yanı sıra, alerjik önleyici özelliği ve doğal içeriği nedeniyle tercih edilmektedir. Bakımı iyi yapıldığı koşulda oldukça uzun ömürlü bir kullanıma sahiptir. Kaz tüyü yastığınızın bakımında ilk tercih kuru temizlemeden yana kullanabilir ya da 30 derece sıcaklıkta makinede hassas yıkama programında yıkayabilirsiniz.

- Oldukça rahat uyku çekeceğiniz pamuk yastıklar da kaz tüyü gibi doğal ve yumuşak olmasından dolayı alerjik kişilerin tercih ettiği bir yastık türüdür. Pamuk yastıkları 30 derece sıcaklıkta makinede hassas yıkama programında yıkayabilirsiniz.

- Yün yastıkların bakımı diğer yastıklara göre oldukça zorlu olabilir. Yün yastık pek tavsiye edilmez ancak günümüzde bazı evlerde kullanılmaktadır. Makinede yün yastıkları yıkarken yünlü programına almayı unutmayınız. Çok kirli değil ise kısa sürede yıkamayı tercih etmelisiniz. Yünlüler için üretilmiş özen deterjanı elde veya makinede kullanmanız doğru bir tercih olacaktır.

Yastık temizliği

Yastık temizliği

- İyi kaliteli elyaf yastıklar normal yıkama ayarında yıkanmaktadır; ancak düşük kalitede olan elyafları yıkamanız olumsuz sonuçlara neden olabilir. Yastığın bakım etiketini kontrol ettikten sonra makinede 40 derecede yıkayabilirsiniz.

Visco yastık temizliği

Visco yastık temizliği

- Visco yastıkları makinede yıkamak yerine elinizde yıkayınız. Limonlu suya doğal sıvı sabun ekleyiniz. yastığı ovalayarak yıkayınız. Visco yastıkları zor kuruyan bir tür olması nedeniyle güneş ışınlarının direkt geldiği yerde kurutmaya bırakınız veya kurutucuya atabilirsiniz.

BİR YORUM YAPIN 0