Ağlayan çiçeğin bakımı nasıl yapılır? Nasıl çiçeklenir?

Ağlayan Gelin Çiçeği’nin hassasiyeti ve egzotik çiçek olarak zor büyütülmesinin aksine Ağlayan Gelin çiçeğinin bakımı kolaydır. Ağlayan Gelin Çiçeği, zambak ailesinden gelmektedir. Peki, Ağlayan çiçeğin bakımı nasıl yapılır? Nasıl çiçeklenir? İşte, yanıtlar...

Ağlayan Çiçeğin hikayesine göre; Hakkari Bölgesi‘nde yaşayan Asuri’ler inde sabahları göbek bölümünden su çıkardığı için bu çiçeğe ‘Ağlayan Gelin Çiçeği’ ismini takarak koruma altına alırlar ve bu nedenle bu çiçek kutsal olarak bilinmektedir. Bakımının pratik ve kolay olmasıyla evlerde tercih edilen bu çiçeğin bakımında izlenmesi gereken yöntemler neledir? Ağlayan Gelin Çiçeğinin bakımı nasıl yapılır? Pratik yöntemleri nelerdir? Merak ettiğiniz haber için sayfamızın detaylarına göz atınız...

Ağlayan çiçeğin bakımı nasıl yapılır?

Ağlayan çiçeğin bakımı nasıl yapılır?

AĞLAYAN GELİN ÇİÇEĞİNİN BAKIMI

Ağlayan gelin çiçeğini yaz güneşinde direkt olarak maruz bırakmayınız. Gölgeli yerleri tercih ediniz.

- Gelişmekte olan bu çiçeğin tohumları gelir gelmez ekimi gerçekleştirebilirsiniz. İyi drene edilmiş topraklarda bitki soğanları ve kök sistemi oturuncaya kadar nemli tutunuz.

Ağlayan Gelin Çiçeği, direkt güneş olmayan nemli topraklarda parça gölge konumunda iken ekebilirsiniz.

- Ağlayan çiçeğin yerini çok sık değiştirmeyiniz sevdiği bir yerde muhafaza ettiğiniz müddetçe çok fazla çiçek açmasına fayda sağlayabilirsiniz.

Ağlayan çiçeğin bakımı nasıl yapılır?

Ağlayan çiçeğin bakımı nasıl yapılır?

Bitkiyi sularken kullanılan kap her sulamada aynı ölçüde, sulamalar aynı günde ve aynı miktarlarda su dökülmeye özen gösteriniz.

Çoğaltılması sırasında köklerinden ayrılan bu çiçek, en kısa sürede ayrılan köklerinden başka bir saksının içine dikilerek çoğaltma işlemini uygulayınız.

BİR YORUM YAPIN 0