Abiye elbiselerden leke nasıl çıkar? Abiye temizliği ve bakımı

Özel günlerde tercih edilen abiyeler, oldukça narin bakılması gereken dışarı kıyafetleridir. Bu nedenle çabuk kirlenmeye yüz tutmaktadırlar. Peki, abiye tarzı kıyafetlerin bakımı nasıl yapılmalıdır? Yapısına zarar vermeden temizliği konusunda bilinmesi gerekenler nelerdir? İşte, yanıtlar...

Bayanların abiye, tuvalet tarzı özel gün kıyafetleri çok hassas eşyalardır. Uzun süreli bakımı için düzgün ve doğru temizlik yapılması ön görülmektedir. Abiyenin daimi parlak ve ipek görünümde kalması için önemli bir kaç yöntem vardır. Genellikle mat görünüme kavuşan abiye kıyafetleri bayanların en fazla karşılaştığı sorun olmaktadır. Bu nedenle uzun süreli bir kullanım gerçekleşmeden bir seneyi bile devirmeyen kullanımlardan sonra kıyafet israfa götürülmektedir. İsrafın önlenmesi, abiye- tuvalet tarzı kıyafetlerin uzun süreli kullanımı için neler yapılmalıdır? Abiye temizliği ve bakımı nasıl olmalıdır? Merak ettiğiniz yanıtlar için sayfamızın içeriğine göz atınız...

ACİL DURUMLAR İÇİN ABİYE BAKIMI

Beyaz pamuklu havlular veya bezler kullanarak kirleri çıkarmayı deneyebilirsiniz. Soğuk ile nemlendirmeyi unutmayınız. Beyaz sabunu lekelerin üzerine sürterek de lekeleri geçirebilirsiniz.

Mısır nişastası veya bebe pudrası kullanabilirsiniz. Bir miktar elbisenin üzerine dökerek bölgesel lekelerden kurtulabilirsiniz.

Leke çıkarma kalemi veya mendillerini kullanabilirsiniz.

Ruj lekesi veya küçük lekeler için pamuk çubuk kullanabilirsiniz. Nemli pamuk çubuğu lekenin üzerine sürtünüz. Mısır ununa veya bebek pudrasına batırarak da lekenin üzerinde gezdirebilirsiniz.

Çift taraflı bantları elbisenin üzerinde denerseniz lekenin görünümünü kırabilirsiniz. Elbisenin renginde çift taraflı bant veya şeffaf bantlardan tercih edebilirsiniz.

İğne iplik ile de işi kısa yoldan çözebilirsiniz. Abiyenin tülü veya kumaşı delinirse, aynı renkte iplik ile çapraz dikiş yaparak durumu kontrol altına alınız.

Elbisenin fermuarı bozulursa görünmeyen bir yerinden çengelli iğne takınız.

Acil abiye bakımı için yöntemler

Acil abiye bakımı için yöntemler

ABİYE TEMİZLİĞİ VE BAKIMI NASIL YAPILIR?

- Abiyenin üzerine buz koyarak üzerinde gezdiriniz ve erimesini sağlayınız. Daha sonra leke çıkarıcı sprey sıkıp üzerinde leke görülmeyene kadar bekletiniz. Elde yıkama yapınız. Doğal sabun kullanarak yıkamayı sonlandırınız. Durulamayı sıcak su ile yapmaktan kaçınınız.

Abiye elbiselerden leke nasıl çıkar

Abiye elbiselerden leke nasıl çıkar

- Soğuk su abiye tarzı kıyafetlere canlılık verir. Ve parlaklık kazandırır. Abiyelerin uzun süreli kullanımı için çamaşır makinesine atmaktan kaçınınız.

Abiye elbiselerden leke nasıl çıkar

Abiye elbiselerden leke nasıl çıkar

- Abiye üzerinde kırışıklık varsa ütü ayarını en hassas ve düşük dereceye getirerek buharlı bir ayarda ütüleme sağlayınız.

Abiye elbiselerden leke nasıl çıkar

Abiye elbiselerden leke nasıl çıkar

- Buharlı ütünüz olmadığı koşulda saç kurutma makinesini 40 derecelik açıda tutarak dairesel hareketlerle kurutma tekniğini uygulayınız. (Soğuk üflemeli düğmesi varsa soğuk daha iyi bir seçenek olacaktır)

Abiye elbiselerden leke nasıl çıkar

Abiye elbiselerden leke nasıl çıkar

- Abiye ve tuvalet tarzı kıyafetleri elde yıkadıktan sonra çok sıkmaktan kaçınınız. Kurutma makinesine atmayınız. Sandalye veya askılık gibi bir eşyanın üzerine serbest kalacak şekilde asınız ve kendiliğinden kurumasını bekleyiniz.

Kuruyemiş nasıl saklanır? Bayat kuruyemiş nasıl anlaşılır, nasıl tazelenir?

İLİŞKİLİ HABER

Kuruyemiş nasıl saklanır? Bayat kuruyemiş nasıl anlaşılır, nasıl tazelenir?

BİR YORUM YAPIN 0