Yeni alınan sert yapılı kıyafetler nasıl yumuşar?

Yepyeni aldığınız tişörtlerin güzel kokusu bir yana yani alınmaları nedeniyle sert bir yapıda olmaları rahatlık kalitenizi düşürebiliyor. Peki, yeni alınan kıyafetler nasıl yumuşatılır? İşte, Sert kıyafetleri yumuşatma teknikleri...

Mağazadan aldığınız kıyafetler yapısı gereği sert yapıdadır. Paketi yeni açılmış hazır kumaş kıyafetlerin yapısı gereği sert olması normaldir. İlk giyildiğinde özellikle yaz aylarında üzerinizde var olduğunu hissettirecek ağırlıkta taşımak zorunda kalabilirsiniz. Peki bu tür kumaş sorunları için nasıl bir yumuşatma formülü önerilmektedir? Sert yapılı kıyafetleri yumuşatmak için neler yapılmalıdır? Merak ettiğiniz haberin içeriği için haberimizi okumaya takip ediniz...

Yeni alınmış sert yapılı kıyafetler nasıl yumuşar?

Yeni alınmış sert yapılı kıyafetler nasıl yumuşar?

KIYAFETLER ÜZERİNDE ETKİLİ  BİR YUMUŞAMA İÇİN;

- Bir leğene su doldurunuz. Suyun ılık olmasını sağlayınız. Leğenin içerisine yarım bardak tuz koyunuz ve yaklaşık 3 gün kıyafetinizi bu suyun içerisinde bekletiniz. Sonrasında makinede yıkayabilirsiniz.

- Bir leğene ılık su koyunuz bir fincan kadar elma sirkesi sokunuz. Kıyafetinizi suyun içerisinde bekletiniz. Kıyafetin yumuşaması için 15 dakika suyun içerisinde bekletiniz. Daha sonra nemlendirici sabun ile yıkayıp durulayınız.

- Bir leğenin içerisine ılık su ekleyiniz ve bir miktar bebek yağı sıkınız. Kıyafetinizi bu suyun içerisine koyunuz. 15 dakika kadar beklettikten sonra zeytinyağlı sabun ile yıkayınız.

- Leğenin yarısına kadar ılık su koyunuz ve çamaşır yumuşatıcı ekleyiniz. Kıyafeti bu suya batırıp bekletebildiğiniz kadar bekletiniz. En az 30 dakika uygundur.

- Leğenin yarısını ılık su ile doldurunuz. İçerisine saç kremi sıkınız ve kıyafeti leğenin içerisinde 30 dakika kadar beklettikten sonra salt su ile durulayınız.

Karaca'dan neler alınır? Karaca'dan alışveriş yapmanın püf noktaları

İLİŞKİLİ HABER

Karaca'dan neler alınır? Karaca'dan alışveriş yapmanın püf noktaları

BİR YORUM YAPIN 1

Hâk 3 yıl önce

Ellerinize sağlık