Çamaşır makinesinin kireci nasıl temizlenir? Püf noktaları...

Çamaşır makineleri zamanla kireç tutma problemi yaşamaktadır. İnatçı kireç kalıntıları düzenli olarak temizlenmediği zaman makinede teknik arızalara sebebiyet vermektedir. Peki, çamaşır makinesinin kireç tutması nasıl önlenir? Çamaşır makinesinin kireçlerini temizlemenin püf noktaları nelerdir? İşte, yanıtlar...

Çamaşır makinesi çeşitli nedenler dolayı kireçlenme sorunu yaşamaktadır. Bakımının düzenli yapılması bile kireçlenmenin önlenmesinde etkili olmayabilir. Kireçlenme düzenli bakım sürecinde olan bir makinede nadir olsa bile görülebilmektedir. Geç olmadan kireçlenme durumu kontrol altına alındığında çamaşır makinesini hala çalışır halde bulabilirsiniz. Aksi halde hiç çalışmayacak hale gelebilir. Peki, çamaşır makinesi kireçlenme problemlerinin önüne nasıl geçilebilir? Kireçlenme nasıl temizlenmelidir? Merak ettiğiniz haberin ayrıntıları için sayfa içeriğine göz atınız...

Kireçlenme nasıl temizlenmelidir?

Kireçlenme nasıl temizlenmelidir?

ÇAMAŞIR MAKİNESİ NASIL TEMİZLENİR?

- Temizlik ürünleri satan dükkanlardan satın alınan kireç çözücü ürünler, makinenin temizlenmesinde yardımcı olacaktır. Bu gibi ürünleri kullanırken her zaman kullanma talimatlarını takip ediniz.

- Çamaşır makinesi temizliğinde sirke kireç çözücü olarak kullanılabilir. Makinenizin deterjan gözüne bir su bardağı sirke ekleyiniz. En yüksek sıcaklık ayarında boş olarak çalıştırınız. 

Kireçlenme temizliği

Kireçlenme temizliği

- Aynı zamanda makinenizdeki kötü kokulardan kurtulmak için sirke etkili bir çözüm olacaktır.

- Sirke ve normal tuzu iyice karıştırınız, ardından çamaşır makinesinin deterjan bölmesine bu karışımı ekleyiniz. 60 derecede 60 dakika boyunca çalıştırınız.

- Sirke ve limon tuzunu deterjan bölmesine ilave ediniz. Ve makinenizi yüksek dereceli ısıda çalıştırınız.

Sarımsak tozu nasıl saklanır? En pratik yöntemi...

İLİŞKİLİ HABER

Sarımsak tozu nasıl saklanır? En pratik yöntemi...

BİR YORUM YAPIN 0