Kızartma yaparken yapılmaması gereken hatalar nelerdir?

Genellikle kızartma yaparken kadınlar, kızartma işlemini alışılagelmiş bir şekilde devam ettirmektedir. Kulaktan kulağa dolma bilgiler genellikle kızartma işlemi yaparken istenilen sonucun alınmamasına neden olabilir. Peki, kızartma yaparken yapılmaması gereken hatalar nelerdir? İşte, bilinmesi gerekenler...

Kızartma yağın seçiminin önemli olduğu kadar kızartma süresi boyunca nasıl bir hareket izlendiği ile de alakalı olmaktadır. Bu süreçte belli başlı uygulamaları sabit tuttuğunuz sürece yağın üzerinize sıçraması, kızartılan besinin dağılması, yanması veya geç kızarması gibi sorunların yaşanmamasına engel olmaktadır. Peki kızartma yaparken nelere dikkat edilmelidir? Kızartma süresince hangi pratik yöntemler izlenmelidir? Kızartma konusunda doğru bilinen yanlışlar nelerdir? İşte, tüm gerçekliği ile kızartma hakkında bilinmesi gerekenler...

Kızartma yapılırken yapılan hatalar

Kızartma yapılırken yapılan hatalar

KIZARTMA YAPARKEN YAPILAN HATALAR

- Patates benzeri yiyecekleri kızartmak için yağın sıcaklığının 160 veya 200 derece arasında olduğundan emin olunuz. Çok yüksek sıcakta kızartma yapmaya özen gösteriniz.

- Yağın ısınıp yiyeceği yakmaması için düşürdüğünüz ısı yiyecekleri olumsuz etkiler ve dağılıp ufalanmaya başlar. Dilediğiniz çıtırlıkta bir kızartma elde etmeniz mümkün olmayacaktır.

- Sağlıklı olması için zeytinyağı, avokado gibi benzeri yağları kullanmanız yiyeceklerin daha çok yağ çekmesini sağlar. Yağlı bir yiyeceğin sağlıklı olması imkansızdır. Ay çiçek yağını doğru miktarda ayarlayarak doğru bir kızartma elde etmiş olacaksınız.

Kızartma yapılmaması gereken hatalar nelerdir?

Kızartma yapılmaması gereken hatalar nelerdir?

- Nasıl olsa tavanın içerisinde yağ kalmış israf olmasın düşüncesiyle birden fazla kızartma yapmanız hem sağlık açısından hem de kızartmanın iyi sonuç almasını etkileyen olumsuz bir etken olacaktır.

- Kızartma hamurunu kendiniz hazırladıysanız ve hamur oranını fazla kaçırdıysanız kızartmanın geç olması bir yana içinin hamur olarak kalmasına da neden olabilirsiniz. O nedenle hamur kıvamında hata yapmamak sizin için en doğru adım olacaktır.

Sarı renk ile yapılabilecek ev dekorasyonu önerileri

İLİŞKİLİ HABER

Sarı renk ile yapılabilecek ev dekorasyonu önerileri

BİR YORUM YAPIN 0