Filizlenmiş soğan sarımsak yenir mi? Filizlenmemesi için ne yapılmalı?

Soğan ve sarımsak doğru koşullarda saklanmadığı zaman çürümeye başlar. Çürümeye başlamasıyla tepkime olarak filizlenme gözlenmektedir. Pek, filizlenmiş soğan ve sarımsak yenir mi? Filizlenmemesi için hangi yöntemler uygulanmalıdır? İşte, yanıtlar...

Filizlenme süreci bir besinin çürümesi olarak anlaşılabilir. Bazı besinlerde ise filizlenme süreci filizlenme değerli besinlerin ortaya çıkması anlamına da gelmektedir. Soğan ve sarımsak direkt güneş gören veya rutubetli alanlar da saklanır ise çürüme ve kokma yapmaya başlar. Peki, soğan ve sarımsak saklanırken hangi koşullara dikkat edilmelidir? Soğan ve sarımsak filizlendikten sonra tüketilir mi? Olumsuz bir durum söz konusu ise filizlenmemesi için yapılması gereken önlemler nelerdir? Merak edilen bu haberin içeriğine alt sayfamızı takip ederek ulaşabilirsiniz...

Soğan doğrarken gözlerin yanması nasıl önlenir? Soğandan göz yanması nasıl geçerİLİŞKİLİ HABERSoğan doğrarken gözlerin yanması nasıl önlenir? Soğandan göz yanması nasıl geçer

Filizlenmiş soğan yenir mi?

Filizlenmiş soğan yenir mi?

FİLİZLENMİŞ SOĞAN VE SARIMSAK YENİR Mİ?

Sarımsak, soğan, baklagiller, badem, çekirdek  ve tohumların çimlenme durumuna filizlenme denmektedir. Yenilebilen tüm tahıllar, baklagiller, tohumlar, sert kabuklu yemişler ve ay çekirdeği filizlenme özelliği taşımaktadır.

- Soğan ve sarımsağın saklama koşulları hemen hemen aynı olsa bile besin değerleri farklı olmasından dolayı filizlenmenin kaynağında da farklılık yaşarlar.

- Sarımsağın filizlenmesi çürüdüğünün anlamına gelmediği için çöpe atmayınız. Zira sarımsağın filizlenmiş tarafında tüm vitamin, enzim ve protein mevcuttur.

- Sarımsağın filizlenmiş kısmını yemeklerde salatalarda gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.

Filizlenmiş soğan zararlı mı?

Filizlenmiş soğan zararlı mı?

 Filizlenmiş soğanın ise yenilmesi son derece zararlıdır. Filizlenmiş soğanın ne kendisini ne de filizlerini tüketmeniz sağlık açısından faydalıdır. Filizlenmiş soğan çürümüş anlamına gelmektedir.

- Soğanların filizlenmemesi için kullanacağınız kadarını almanız gerekmektedir. Kese kağıdının içerisine koyarak muhafaza etmeniz gerekmektedir. Serin ve karanlık bir yerde saklayınız.( Buzdolabının sebzelik bölümü uygundur)

BİR YORUM YAPIN 3

Yasemin 3 yıl önce

Doğruluğuna inandığım için soru sormak istiyorum. Soğanın filizi zararlı olduğunu söylüyorsunuz ama bir çok köylü evinde çimlenmesi tamamlanmış filizi büyümüş soğanları ekerek yıl boyunca taze soğan olarak tüketiyorlar kestikce tekrar üzüyor. bu konuya açıklık getirirseniz sevinirim.

Toplam 16 beğeni

Betül 2 yıl önce

Ya yenir hep yeniliyordu kimse zarar gördü mü?

Toplam 0 Beğeni

Seda 3 yıl önce

Bu sorunun cevabını bende merak ediyorum

Toplam 5 Beğeni