Kızartma yağının sıçramaması için ne yapılır?

Kızartma yağı fazla kızdığında sıçrama yapar çok normaldir. Kızartma yaparken sıkıntı veren durum sinen kokunun yanı sıra sıçrayan kızgın yağ durumudur. Peki, Kızartma yağının sıçramaması için ne yapılır? İşte, kızgın yağın üzerinize sıçramasına en etkili çözüm önerileri...

Kızartma gündelik yaşamda en fazla tüketilen yiyecektir. Fast Food yiyecekleri satın almanın haricinde evde de yapılan patates, patlıcan ve biber kızartmaları genellikle çok fazla tüketilen kızartmalar arasındadır. Yağın içerisine baharat atacağınız zaman miktarını çok fazla kaçırmamaya özen gösteriniz. Kızartma boyunca yüksek ateşte kızartılan yağın sıçramaması imkansız bir durumdur. Peki, bu yağın üzerinize gelmemesi için ne yapılmalıdır? İşte, sizlere kızartma yapmanızda yardımcı olacak ve keyif almanızı sağlatacak öneriler...

Kızartma yağının sıçraması nasıl önlenir?

Kızartma yağının sıçraması nasıl önlenir?

KIZARTMA YAĞININ SIÇRAMAMASI İÇİN NE YAPILIR?

- Kızartma yağının içerisine bir avuç miktarı tuz katarsanız üzerinize sıçramasına engel olmuş olabilirsiniz.

- Kızartılan besinleri sulu koymamaya dikkat ediniz. Nemli ve sulu kızartmalıklar yağın daha çok sıçramasına neden olmaktadır.

- Kalın mutfak giysilerinden alınız. Üzerinize gelse ile iç tarafına geçirmeyecektir. Sevdiğiniz renkte bir giysi alırsanız mutfakta yemek işlerini keyifli hale getirebilirsiniz.

- Yağa bir miktar un ilave ederseniz. Un kızarmış yağın yatışmasında fayda sağlayacaktır. Böylelikle sıçrama yapmayacaktır.

Kızartma yağının sıçramaması için ne yapılır?

Kızartma yağının sıçramaması için ne yapılır?

- Kızartma tavası yerine kızartma yapan makineler sıçramayı aza indirgemektedir. Bu makinelerden satın alabilirsiniz.

Biber kızartması

Biber kızartması

- Biber kızartması yaparken çekirdeklerini derinlemesine çıkardığınıza emin olunuz. Yağın içine düşen çekirdek yağın sıçramasına neden olmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 3

bus 3 yıl önce

bir avuç tuz çok değil mi hocam

Selvihan 3 yıl önce

Un kattım ne kızardılar ne de başka bir şey baya baya bir yatıştırdınız sağolun(!)

Jale Celik 4 yıl önce

Iste bu bilgi yararli oldu.