Bant lekesi nasıl çıkar? Yara bandı yapışkanı parmaktan nasıl çıkar?

Parmağınız yara olduğunda kullanılan yara bantları veya herhangi bir şeyi yapıştırmak üzere kullanılan plastik bantlar sonrasında yapışkan izi bırakabiliyor. Bu gibi durumlarda yapmanız gereken pratik çözüm önerilerini sizlerle paylaşıyoruz. Bant lekesini çıkarmak için kullanılan kesin çözüm önerileri nelerdir?

Bant lekesi her daim iz çıkarmayabilir. Nadiren de olsa bu izler ayyuka çıkmaktadır. Nedeni bantın kalitesi ve son kullanılım tarihinin geçmesiyle doğru orantılıdır. Örneğin; parmağa yapıştırılan yara bandı parmakta yapışkan izi bırakabilir. Bu her yara bandında görülebilen bir durum değildir. Son kullanım tarihinin geçmesi sebebiyle maruz kalınan yapışkan izi rahatsız bir hissiyatını da beraberinde getirmektedir.Bantta yapıştırıcı olarak kullanılan tutkalın asidinin yoğunluğu da diğer sebeplerden biri olabilir. Elden bant nasıl çıkar? Yapışkan izlerini çıkarmak için hangi yollara başvurulmalıdır? Merak ettiğiniz yanıtlar için haberimizin içeriğine göz atınız...

Elden yapışkan çıkarma yöntemleri

Elden yapışkan çıkarma yöntemleri

BANT LEKESİNE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

- Yağlı bir krem ile yapışkanın olduğu yeri ovalayınız. Bir süre beklettikten sonra durulamaya işlemini yapınız.

- Vazelin en iyi yapışkan geçiren bir materyaldir. Vazelini yapışkanın olduğu yere sürünüz. Fırça yardımıyla izlerin üzerine doğru sürtünüz. Ilık suyla durulama yapınız.

- İspirto, selülozik tiner gibi malzemeler bant izlerini çıkarmada kesin çözümdür. Kimyasal içerikli ürün olduklarından iyice ılık su ile durulanmalıdır.

- Kimyasal içerikli ürünlere karşı alerjiniz varsa arap sabunu (sıvı) bant izleri için oldukça kesin çözüm olacaktır.

- Çekilmiş kahveyle ellerinizi ovuşturunuz. İyice ovuşturmanın ardından kahve partiküllerinin yapışkan izlerini yok ettiğine şahit olacaksınız.

Bant lekesi nasıl çıkar?

Bant lekesi nasıl çıkar?

- Zeytinyağı bir kaç damla avucunuza damlatınız. Ve parmağınızla yapışkan izlerinin olduğu yerde yağı gezdiriniz.

BİR YORUM YAPIN 0