Jako papağanına nasıl bakılır? Nasıl beslenir? Nasıl eğitilir?

Evlerde en fazla beslenen papağanlardan biri olan Jako, hem akıllı hem de beslemesi oldukça keyifli olan hayvanlardır. Evcil bir kuş olan bu akıllı kuşların bakımından zorluk yaşıyorsanız, sizler için bakımı ve eğitimi ile alakalı hazırladığımız habere göz atabilirsiniz. Jako papağanları nasıl beslenir? Ve nasıl eğitilir? İşte, yanıtlar...

Jako papağanları, Gri Afrika papağanları da olarak bilinmektedir. Principe Adaları Bioko ve Fildişi Sahillerinin güney doğusundan batı Kenya ya kadar olan kısım doğal olarak bulundukları yaşam alanlarıdır. Sahibini sevdiği zaman en belirgin özellikleri geveze olacak şekilde çok konuşmalarıdır. Ona vakit ayırmanız aranızda kopmayacak bir bağ oluşturacaktır. Peki, bu sevimli hayvanların bakımı nasıl olmalıdır? Nasıl eğitilmeli ve nasıl beslenmelidir?

Jako Papağının bakımı ve eğitimi

Jako Papağının bakımı ve eğitimi

JAKO PAPAĞANI BAKIMI

- Yiyeceklerin ve suyun tazeliği, temizliği kesinlikle kontrol edilmelidir. Bozuk, bayat yiyecekler verilmemelidir.

- Sularını mümkün mertebe değiştirmeye özen gösteriniz. Önceden şişelerde bekletilmiş musluk suyundan koymanız tercih edilendir.

Jako Papağının bakımı

Jako Papağının bakımı

- Doğal yaşamda meyve ağaçlarında beslenmeyi seven Jakolara belirli zaman dilimde meyve vererek onu mutlu edebilirsiniz.

- Karanlık bir odada muhafaza etmekten veya güneşin dik ışınlarının geldiği yere kafesi koymaktan kaçınınız.

- Evde olmadığınız zamanlarda ev içerisinde olmaktansa kafesin içerisinde kapatmanız sağlığını güvence altına almanız açısından önemlidir.

- Avizenin kablolarını kemirmeleri elektrik çarpmasına yol açmaktadır. Açıkta olan kabloların kontrolünü yaparak tedbir alınız.

- Jako papağan bakımı ve beslenmesi için; zeytin ağaçlarının meyvelerini, katı yumurtayı, sütlü kuru ekmek parçalarını, haşlanmış patatesi, mısır ve tuzsuz ay çekirdeklerini; fıstık, yulaf, buğday, pirinç, arpa ve fındık gibi yemleri temin edebilirsiniz.

- Maydanoz, marul gibi yeşillikler ishal yaptığı için verilmesi önerilmez. 

- Kuşların her cinsinde olduğu gibi Jakolar da ilgisiz ve sevgisiz kaldıklarında strese girebilir ve tüy dökme sorunu yaşayabilir.

Jako Papağanı

Jako Papağanı

EĞİTİMİ İÇİN NELER YAPILMALIDIR?

Jakolar ilgiden hoşlanan hayvanlardır. İlgi gösterir bıkmadan onlarla konuşursanız ve sevdiği yiyecekleri vererek onunla bir yakınlık sağlarsanız dileğiniz eğitimi vermekte zorluk yaşatmayacak kadar akıllı hayvanlar olduğunu göreceksiniz.

Tchibo'nun yaz koleksiyonunda hangi parçalar var? Tchibo yeni sezon koleksiyonu

İLİŞKİLİ HABER

Tchibo'nun yaz koleksiyonunda hangi parçalar var? Tchibo yeni sezon koleksiyonu
Ekildikten 46 yıl sonra çiçek açan o bitki!

İLİŞKİLİ HABER

Ekildikten 46 yıl sonra çiçek açan o bitki!
Kurban bayramı tatilinde dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

Kurban bayramı tatilinde dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

BİR YORUM YAPIN 2

Jako 1 yıl önce

Çok iyi benceeeeee

Toplam 2 beğeni

Garfiyılt jako 3 yıl önce

Çooookkkkk güzel olmuş!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Toplam 2 beğeni