Beta balığının bakımı nasıl olur? Beta balığı hakkında bilgiler

Çamurlu ve oksijen seviyesi düşük sularda yaşayan Beta balıklarına sudaki oksijen yeterli gelmemektedir. Anavatanı Tayland ve Kamboçya gibi bölgelerde bulunan beta balıklarının hayatı pirinç tarlaları ve durgun su kanallarında devam etmektedir. Peki, bu ilginç yaşam süren balıkları evde beslemek ne derece mümkün olabiliyor? Beta balığının bakımı nasıl olur? İşte, Beta balığı hakkında bilgiler...

Labirent yapısındaki solungaçlarıyla oksijenlerini suyun üzerinden alarak kanlarına aktarmaları sebebiyle kötü şartlardaki akvaryumlarda dahi hayatlarını sürdürebilmektedirler. Ancak küçük fanus ya da bardaklara konulan betalar, hayatlarını stresli geçirmektedir ve bu yüzden renkleri soluk, ömürleri kısa olmaktadır. Beta balıkları hakkında detaylı bilgiye sahip olan veterinerlere danışmayı ihmal edilmemelidir. Akvaryum nasıl temizlenir içerikli haberimiz için sayfamıza göz atınız. Peki, Beta balığının bakımı nasıl olur? İşte, Beta balığı hakkında bilgiler...

BETA BALIĞININ BAKIMI NASIL OLUR?

- Betalar büyük bir akvaryuma ihtiyaç duyarlar. 7.5 Litre akvaryum satın almanız bu balıklar için ideal olacaktır. 10 Litre altındaki tankların ısıtıcıya ihtiyacı bulunmaz ancak daha yüksek tanklara gerekmektedir.

- Akvaryumu bir pencere kenarına fazla yakın koymamanız gerekiyor. Aksi taktirde pencereden gelen güneş ışınları akvaryumun aşırı ısınmasına, hava akımı ise aşırı soğumasına sebep olmaktadır.

- Akvaryumu kalorifer peteği ya da diğer ısı kaynaklarından uzak yerlerde muhafaza ediniz.

- Sabit ve düzgün bir zemin üzerine yerleştirerek yürüyen bir insan ya da hayvanın takılıp düşürmesine engel olabilirsiniz. Duvara sabitlemek her zaman için sağlıklı bir yoldur.

Beta balığının bakımı

Beta balığının bakımı

- Balığınız bazı zamanlar gözlerden uzak olmak isteyecektir. Bu sebeple bir mağara ya da akvaryum bitkileri yerleştirerek betaya yalnız kalabileceği bir ortam hazırlayabilirsiniz.

- Balıklarınız 5 dakika içerisinde yemini bitirmezse artan yemleri su üzerinden alıp daha sonra verebilirsiniz.

- Balıklarınızı arada bir  kan kurdu, artemia,meyve sineği larva gibi çeşitli yiyeceklerle şımartabilirsiniz.

Organik reçelin adresi belli oldu: Bozcaada!

İLİŞKİLİ HABER

Organik reçelin adresi belli oldu: Bozcaada!

BİR YORUM YAPIN 0