Terden sararan kıyafetler nasıl temizlenir? Ter lekesi nasıl çıkar?

Renkli veya beyaz çamaşırlarda kıyafetlerin üzerinde ter lekesi çıkmaktadır. Terleme problemi her mevsimde yaşanmaktadır. Sizlere sararma problemleri için belli başlı yöntemleri sıraladık. Koltuk altı sararmış sarı leke tutmuş kıyafetler nasıl temizlenir? Ter lekeleri nasıl temizlenir? İşte, yöntemleri...

Gündelik hayatta yaşanan sorunlar arasında terleme ve ter lekesine maruz kalma durumu yer almaktadır. Terleme doğal bir ihtiyaçtır ancak giyinilen kıyafetlerin üzerinde leke bırakması veya beyaz giysilerin sararması gibi problemleri kadın erkek ayırt etmeksizin her insanın rahatsızlık duyduğu bir sorun haline gelmiştir. Peki, ter lekesine çözüm yöntemleri neler olmalıdır? Terden dolayı sararan kıyafetler nasıl temizlenmelidir? Merak ettiğiniz yanıtları haberimizin içeriğinde bulabilirsiniz. İşte, ter lekesine çözüm önerileri...

TER LEKESİ NASIL GEÇER?

- Ter lekesi oluşmuş kıyafeti makinede yoğun derecede yıkayınız. Deterjan alanına leke çıkarıcı koymayı unutmayınız. Çamaşırları direkt güneş ışığına maruz kalan yerlerde kurutmayınız. Kıyafetin renginin değişmesinde rol oynamaktadır.

- Ter lekesine en etkili bir çözüm tuzdur. Tuzu koltuk altına yayınız. Üzerine biraz su gezdiriniz. Pudra kıvamına gelene kadar elinizle ovuşturunuz. Yaklaşık 10 dakika kadar beklettikten sonra yıkayınız.

- Sirke ve su karışımı ile kıyafetinizdeki ter lekesini geçirebilirsiniz. Sirke lekenin kırılmasında en etkili çözüm olacaktır.

Ter lekesi nasıl gider?

Ter lekesi nasıl gider?

- Karbonat da tuz kadar etkili bir ter lekesi çıkarma yöntemidir. Karbonatı ter lekesinin üzerine yayınız. Leke gözden kaybolana kadar bekletiniz daha sonra yıkayınız.

- Doğa limon suyunu ter lekesinin olduğu yere sıkınız. Yeterli miktarda olmasına özen gösteriniz. Limon lekeyi çözecek ve kıyafete parlaklık kazandıracaktır.

Ter lekesine çözüm

Ter lekesine çözüm

- Oksijenli su kullanabilirsiniz. Çamaşır  suyu içermeyen beyazlatıcı olan oksijenli suyu çamaşır deterjanı ile karıştırarak lekenin üzerinde uygulayabilirsiniz. Leke gözle kaybolduğunda çamaşırını yıkayınız.

BİR YORUM YAPIN 0