Makarna nasıl ısıtılır? Makarnanın topaklaşmaması için ne yapılmalı?

Makarna herkes tarafından sevilerek yapılan bir yemek çeşididir. Bir çok ailenin tercih ettiği makarna, pişirildiğinde ertesine güne kalmaktadır. Peki, makarna nasıl ısıtılır? Makarnanın topaklaşmaması için yapılması gereken yöntemler neler olmalıdır? İşte, yanıtlar...

Makarna, karbonhidrat deposu olan bir yiyecektir. Aynı zamanda tok tutma özelliği olduğu için evlerde, iş yerlerinde ve yurt gibi işletme yerlerinde makarna tercih edilen temel yiyecektir. Aynı gün pişirilen makarnanın ertesine güne kalması halinde ısıtma yöntemlerinin nasıl olduğunu biliyor musunuz? Makarna nasıl ısıtılır? Makarnanın ısıtırken topaklaşmaması için neler yapılmalıdır? İşte, makarna ısıtırken uygulanması gereken bazı yöntemler...

Makarna hakkında tüyolar

Makarna hakkında tüyolar

MAKARNA NASIL ISITILIR? MAKARNA TOPAKLAŞMASI NASIL ENGELLENİR?

- Makarna ısıtırken yapmanız gereken ilk iş az miktarda ılık su ilave ediniz. Ilık su makarnanızı yumuşatacaktır.

- Makarna ısıtırken tereyağ ilave ediniz. Doğal tereyağ makarnanın topaklanmasını önleyecek tel tel olmasını sağlayacaktır.

- Makarna ısıtırken az miktarda zeytinyağı ilave edebilirsiniz. Zeytinyağı katı halde olan makarnayı yumuşatacaktır.

- Makarnayı ısıtırken özel bir sos hazırlayabilir ve ertesi gün için farklı tatta bir makarna yemeği servis edebilirsiniz.

Soslu makarna püf noktalar

Soslu makarna püf noktalar

- Makarnayı buzdolabına koymak yerine, az miktar üzerine yağ gezdirdikten sonra tencerenin kapağını kapatarak üzerini bez ile örtebilirsiniz. Böylelikle ertesine güne ısıtılacak makarnalar topaklanmış katı bir halde olmayacaktır.

Makarna nasıl ısıtılır?

Makarna nasıl ısıtılır?

-Makarnaya lezzet katan kaşar peynirini küçük parçalara keserek bir miktar zeytinyağı ilave ederseniz hem makarnanın kıvamını istediğiniz gibi elde edebilir hem de kaşarlı bir makarna servisi hazır edebilirsiniz.

Sarmal poğaça nasıl yapılır? Sunumu şık poğaça

İLİŞKİLİ HABER

Sarmal poğaça nasıl yapılır? Sunumu şık poğaça

BİR YORUM YAPIN 0