Çamaşır makinesi su almadığı zaman ne yapılır?

Çamaşırlarınızı makineye koymanızla beraberinde deterjan kısmına yeterli ölçüde çamaşır deterjanını ilave edilir. Başlatma düğmesine bastıktan sonra çalışır durumda ancak su almadığını fark ederseniz, yapmanız gereken yöntemleri haberimizin içeriğinde bulabilirsiniz...

Çamaşır makinesinin su almıyor olması, emniyet ventilinde veya ventile giden elektrik kablosunun yerinden çıkmasından kaynaklı bir sorun olabileceği gibi bir çok sebepten kaynaklı bir sorun da olabilmektedir. Anakartın arıza olması, su seviye anahtarının düzgün çalışmaması, makine parçalarında elektrik kaçağı olması veya pompa motorunun tıkalı olması gibi sorunları servis gelmeden kestirebilmeniz mümkün olmayabilir. Servis gelmeden makinenizin daha çok hasar almaması veya kolay tamir edilebilmesi açısından hangi acil uygulama yöntemlerini uygulamanız gerekir? Çamaşır makineniz su almadığında yapılması gerekenler...

ÇAMAŞIR MAKİNESİ SU ALMADIĞINDA YAPILMASI GEREKENLER

- Musluğu kontrol ediniz kapalıysa açık konuma doğru çevirin ve cihazı yeniden deneyiniz.

- Muslukları açarak su kesintisi olup olmadığını kontrol ediniz. Su kesintisi varsa makineniz bu yüzden su almıyor demektir. Su kesintisi varsa eğer sular gelene kadar makinenizi kapalı konumda bekletiniz.

- Çamaşır makinenizin su giriş hortumunu kontrol ediniz. Bükülme durumu varsa eğer hortumu düzeltiniz. Hortumu düzelttikten sonra cihazı yeniden çalıştırmayı deneyiniz.

Su giriş hortumunu kontrol ediniz. Tıkanıklık görürseniz tıkanıklığı temizleyiniz. Filtresini temizlemeyi ihmal etmeyiniz.

Valf giriş filtresi kontrol edilerek tıkanıklık varsa temizliği yapılmalı ve tıkanıklık giderilmelidir.

- Çamaşır makinesinin yeri değiştirildiğinde karşılaşılır. Bu gibi durumlarda önce hortuma bakılmalıdır. Kırılma varsa eğer hortumun kırılmadan çalışıyor konumda olmasını sağlayınız.

- Makinenin kapağı tam kapanmamış olabilir ya da çamaşırın kapağa sıkışmış olmasından dolayı su almama problemi yaşanıyor olabilir. Ayrıca, kapak kilidinin gevşek olup olmadığını kontrol ediniz. Kilidin bozulmasıyla bu problem ortaya çıkmaktadır.

Çamaşır makinesi su almıyorsa ne yapılır

Çamaşır makinesi su almıyorsa ne yapılır

- Dairenize su tazyikinin hangi saatlerde yoğun verildiği bilgisini edinirseniz, şebeke su tazyikinin daha yüksek olduğu saatlerde makinenizi çalıştırabilir ve bu sorunu düzeltebilirsiniz.

- Deterjanı fazla kullandığınızda kutuda kalıntılar oluşur. Bu da zamanla tıkanıklığa sebep olur. Böyle bir durumla karşılaştığınızda deterjan kutusunu yerinden çıkartınız. Deterjan kalıntılarını temizledikten sonra makineyi tekrar çalıştırınız.

Sonbaharda hangi çiçekler beslenmelidir?

İLİŞKİLİ HABER

Sonbaharda hangi çiçekler beslenmelidir?

BİR YORUM YAPIN 0