Gerçek kehribar testi nasıl yapılır? Gerçek kehribar nasıl anlaşılır?

Çamgiller familyasından, bir çam türü olan Pinus succinifera ağaçlarının fosilleşmiş bir reçine olan Kehribar, yüzyıllardan beri kadınların süs eşyalarından en gözde sayılan taşlardan biri olarak benimseniyor. Peki, kehribar taşının gerçek olup olmadığı nasıl anlaşılır? İşte, kehribar testi...

Kehribar, parlaklılığı ve rengi açısından hiçbir saydam taş ile kıyaslanamamaktadır. Kehribara yapışan fosilleşmiş böcekler, yabani bitkilerin fazla oluşu, diğer taşlarda görülmeyen önemli özelliklerdendir. Dünya kehribar yataklarının %90'ı Rusya'nın Kaliningrad Bölgesinde bulunmaktadır. Kehribar ortalama 25 ile 40 m arasında değişen bir derinlikte ve eski devirlerde meydana gelen denizaltı çökeltilerinin iki tabakası arasında damarlar şeklinde bulunmaktadır. Kehribarda deterpenik reçine asitleri, rezenler ve biraz uçucu yağ bulunmaktadır. Peki, kehribarın gerçek olup olmadığı nasıl anlaşılır? Kehribarın gerçeklik testi nasıl yapılmaktadır? İşte, yanıtları...

Gerçek kehribar nasıl anlaşılır

Gerçek kehribar nasıl anlaşılır

GERÇEK KEHRİBAR NASIL ANLAŞILIR?

- Birkaç damla asetonu kulak çöpü gibi bir şey ile kehribarın üzerine bırakınız, aseton buharlaştığında gerçek kehribar bundan etkilenmeyecektir. Ancak sentetik bir kehribar ise gözle görülür hasar elde edeceksiniz.

Kehribar testi nasıl yapılır

Kehribar testi nasıl yapılır

Ultraviyole ışığa maruz kalan gerçek kehribar florasan bir yansıma şeklinde reaksiyon verir. Mavi sarı renk ve tonajlarında bir rengi karanlık ortamda gerçek kehribardan yansıma olarak alabilirsiniz. Sentetik kehribar yansımayı sağlamayacaktır.

Sahte kehribar nasıl anlaşılır

Sahte kehribar nasıl anlaşılır

Kehribar, elmastan da yumuşak bir maddedir. Şayet elinize bir nesne alıp onu çizmeye çalışırsanız çizilecek hafif toz bırakacaktır elinize, sentetik kehribar olanlar dayanıklık sergileyecektir.

Gerçek kehribar

Gerçek kehribar

- Isıtılmış bir iğneyi kehribarın içerisine doğru hafifçe itmeye çalışınız veya kehribarın ucundan hafifçe ısıttığınız zaman burnunuza taze bir reçine (çam kokusu) geliyorsa bu gerçek bir kehribar olduğuna işarettir. Sentetik olan etrafa rahatsız edici bir koku yaymaktadır.

Gerçek kehribar ile sahte kehribar arasındaki farklar

Gerçek kehribar ile sahte kehribar arasındaki farklar

- Belirli miktarda suya oranında katılmış sofra tuzuyla hazırlanan solüsyonu, 30 dakika kadar iyice karıştırınız. Kehribarı tuzlu suyun içerisine bıraktığınızda gerçek kehribarlar su üstünde yüzecek, sentetik olanlar ise batacaktır.

Küpe Çiçeği nasıl yetiştirilir? Püf noktaları...

İLİŞKİLİ HABER

Küpe Çiçeği nasıl yetiştirilir? Püf noktaları...

BİR YORUM YAPIN 3

Arife 2 yıl önce

Aydınlatıcı bir yazı olmuş. Elinde ham kehribar var 47 Gr, özgül ağırlığı, 1.14 merak ediyorum değeri nedir acaba tahminen?

Toplam 1 beğeni

Usta 3 yıl önce

Aydinlatici bir yazi olmus tesekkürler, peki kehribarlar sonradan renklendirilebilir mi ? sonradan renklendirlmis olan kehribarlar isiga nasil bir tepki verirler ?

Toplam 3 beğeni

İlyas 2 yıl önce

Kehribar 'ın renk bakımından fazla bir seçeneği yok.En değerli rengi mavi olup onuda bulma yüzdesi 0/2 dir.esas rengi sarımsı turuncuya yakındır.Gerçek bir kehribarı 200 veya 300 değil 500 e bile aldığınız ürün sahtedir.Taneleri aynı olan kehribar sahtedir gerçek kehribar tesbihinde taneler aynı olmaz.Kolleksiyoncular zaten alıyor fosili olanlar dahi sahte hayvanları kendileri bırakıyorlar..YANİ GERÇEK KEHRİBAR TESBİHİNİ DEĞİL ALMAK ÇEKME ŞANSIMIZ BİLE ÇOK DÜŞÜK.SELAMETLE

Toplam 1 Beğeni