Araç kiralarken nelere dikkat edilmeli? Araç kiralama avantajları...

Tanımadığınız yön dahi bilmediğiniz bir şehre gittiğinizde, gezip görmek istediğiniz yerlere toplum taşıma araçlarıyla ulaşımı tercih etmek pek doğru bir karar olmayabilir. Yollarda oradan oraya yorgunluk yaşamanız bir yere vaktinizi de boşa harcamış olabilirsiniz. Peki, araç kiralamanın avantajları nelerdir? Araç kiralarken nelere dikkat edilmelidir? İşte, araç kiralarken dikkat edilmesi gereken hususlar...

Bilmediğiniz bir yere gittiğiniz hiç şüphesiz yaya dolaşmak can sıkıcı bir durum olabilir. Araç kiralamanın ideal bir yöntem olduğu biliniyor. Ancak bazı avantajlar, dezavantajlara dönüştüğünde bu durum sizi araç kiralamaktan uzaklaştırabilmektedir. Araç kiralamadan önce bir takım kuralları göz önünde bulundurmayı unutmayınız. Bu gibi durumlarda aceleci davranmak yerine araştırma yapmayı ihmal etmeyiniz. Peki, araç kiralamanın avantajları ve dezavantajları nelerdir? Araç kiralamadan önce nelere dikkat edilmelidir?Merak ettiğiniz yanıtları haberimizin içeriğinde bulabilirsiniz...

Araç kiralarken nelere dikkat edilir

Araç kiralarken nelere dikkat edilir

ARAÇ KİRALAMANIN AVANTAJLARI

Araç kiralaması vaktinizi değerli kılmaktadır. Eğer benzinin ekonomik olduğu bir yerde araba kiralıyorsanız, ulaşıma ve transfer ücretlerine yatıracağınız parayı hem kişisel araba keyfinize ayırabilirsiniz. İstediğiniz yere kolaylıkla ulaşabilir, gerektiğinde arabada kalabilirsiniz. Araba her şekilde yaya kalmaktan daha güvenilir bir durumdur. Depozito karşılığında yapılan kiralamalarda, araç başka birisi tarafından beğenildiği taktirde bile sizin için bekletilmektedir.

Araç kiralarken dikkat edilmesi gerekenler

Araç kiralarken dikkat edilmesi gerekenler

ARAÇ KİRALAMANIN DEZAVANTAJLARI

Aracın kontrolden geçip geçmediğini bilmiyorsanız, seyir halindeyken frende veya balatalarda bir problem yaşandığında kazalara maruz kalabilirsiniz. Araca binmeden benzin kontrolü yapınız. Aksi halde benzine yaptığınız harcama canınızı sıkabilir ve yolda kalma riskiniz olabilir. Lastik kontrolü yapılması gerekmektedir. Ruhsatın tarihlerine dikkat ediniz ve gerekli araştırmayı yapmayı ihmal ederseniz polis denetiminde can sıkıcı durumlar yaşayabilirsiniz. Araç kiralamayı iptal etme isteği durumunda, kurumun inisiyatifine bağlı olarak verilen depozitoyu geri alabilir veya alamazsınız.

Araç kiralama

Araç kiralama

ARAÇ KİRALARKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİDİR?

- Araç kiralamadan koltuğun ve görüş açınızın rahat olduğuna dikkat ediniz. 

- Modelini benimsediğiniz ve sürebileceğinize inandığınız araçları kiralamaya özen gösteriniz.

Araç kontrolleri

Araç kontrolleri

- Araç kiralarken ne kadar benzin yaktığını öğreniniz. Uzun mesafelerde çok fazla benzin yakma durumu yaşamanızın önüne geçebilirsiniz.

- Parçası pahalı arabaları kiralamak yerine standart bir model kiralayabilirsiniz. Küçük kazalarda parçanın bir ehemmiyeti olmayacaktır.

- Aracın suyuna,yağına ve lastiğine baktırınız. Kontrolleri yapılmadan yola çıkmaktan kaçınınız.

Araç bakımı ve onarımı

Araç bakımı ve onarımı

- Deneme sürüşü yapmayı ihmal etmeyiniz. Deneme sürüşleri araca olan hakimiyetinizi gösterecektir.

- Acele etmek yerine, ağırdan alarak hareket etmeyi ve karar vermeyi deneyiniz. 

- Arabanın üzerindeki çizikleri ve iç mekandaki arızaları tespit ediniz. Her birinin fotoğrafını çekiniz. Sizden önce olan arıza ve eksik olduklarını böylelikle kanıtlayabilirsiniz.

- Araba kiralayacağınız firmayı internetten araştırmayı unutmayınız. Güvenilir olup olmadıkları bilgisini edinmeden kiralamayı gerçekleştirmeyiniz.

BİR YORUM YAPIN 0